30 jaar Fruitshow ‘Verleden tot Heden’ in Museumtuin ’t Olde Ras, Doesburg

12 november 2022 t/m 13 november 2022

12 en 13 november 2022

Museumtuin ’t Olde Ras bestaat dit jaar 30 jaar en geheel volgens traditie liggen ook dit jaar weer honderden appel- en perenrassen uit eigen collectie klaar om bewonderd te worden. Allemaal rassen die ooit op Nederlandse bodem hebben gestaan en door onze vrijwilligers worden behouden.

Ogen te kort komen is ons doel voor deze show. Zintuigen moeten bedwingen op weg naar de proeftafels waar je zelf mag proeven, ruiken en beleven. Lekker zitten bij de brandende haard met een kopje koffie en onze inmiddels beroemde appeltaart en eigen unieke appelsap. Laat je verder verrassen wie en wat je nog meer gaat aantreffen binnen en neem aan het eind van de dag een leuke attentie mee naar huis.

Buiten starten we weer met boomverkoop in onze bruisende kwekerij. In onze kwekerij tref je vele oude rassen fruitbomen aan in diverse boomvormen en leeftijden. Ontmoet ons daar voor advies op het gebied van aankoop, aanplant en teeltwijze.

Van 10-17 uur.

De Museumtuin is gelegen aan de N317 hoek N338, naast Zwembad Den Helder. Volg de bruine ANWB borden met opschrift Museumtuin ’t Olde Ras.

Info: 06-51268802, www.tolderas.nl

• LocatieParallelweg Den Helder 1
      6982 DV Doesburg
      Gelderland