Beestjesdag bij Hortus Alkmaar

7 augustus 2022 t/m 7 augustus 2022

7 augustus 2022

Beestjes zijn belangrijk voor de biodiversiteit. En de biodiversiteit is uiteindelijk belangrijk voor ons allemaal. Daarom is het niet alleen leuk, maar ook best goed om wat meer te weten over wat er allemaal krioelt in het water en in de composthoop. En welke vlinders er vliegen in de tuin. Ontdek het allemaal tijdens deze middag, die leuk is voor kinderen én volwassenen. 

Vlinders vinden én in de computer zetten!
Kinderen kunnen vlinders zoeken in de tuin met een speciale herkenningskaart. Alles wat ze zien, mogen ze zelf in de computer zetten en zo doorgeven aan de Vlinderstichting. Zo krijgen we een mooi beeld welke vlinders rondvliegen in de tuin. Ook zijn er filmpjes te zien over vlinders en insecten. 
Er zijn ‘lessen’ over waterdiertjes en bodemdiertjes. Ze mogen hommels aaien en een egeltje of een ander beestje knutselen. Er zijn ook gratis rondleidingen in de tuin. Schminken is altijd een hit. Net als een speurtocht door de tuin met opdrachten, een loep en een fluitje om vogels te lokken. 

Beestjesdingen te koop
Er zijn leuke ‘beestjesdingen’ te koop zoals loepjes, insectenpotjes en honing. En ook zaden waarvan de planten een border en balkon interessanter maken voor beestjes. Na al deze ontdekkingen en informatie is het heerlijk even na te genieten van een heerlijk hapje of drankje op het sfeervolle terras.

Van 12-17 uur

Kijk voor meer informatie en het volledige programma op: www.hortusalkmaar.nl

    • LocatieBerenkoog 43
      1822 BH Alkmaar
      Noord-Holland
    • Kosten€ 5,- (kinderen van 13 t/m 18 jaar € 2,50, tot en met 12 jaar gratis)