Expositie Big Bold Botanics Amsterdam

8 september 2023 t/m 1 oktober 2023

8 september t/m 1 oktober 2023

Kunst & design geïnspireerd op de biodiversiteit van planten. 
Marian van Weert cureert de expositie in ’t Nacohuisje Amsterdam (het huisje op palen naast het pontje naar A'dam Noord-IJplein). Ze vertelt aan bezoekers over het werk van de deelnemende kunstenaars.


De florale wandkleden van Maartje van den Noort zijn intrigerend. Haar weergaven van planten en bloemen zijn fragiel en krachtig tegelijk. Door haar schilderijen te vertalen naar weefwerken, voegt ze een extra dimensie toe die uitnodigt om je in te 
verdiepen. De eenvoud van de voorstelling, gecombineerd met het gelaagde van de vele gebruikte garens geven samen een beeld waar je lang naar kunt kijken en die je uitnodigt om wat meer oog te hebben voor het kleine, kwetsbare en fragiele in de 
wereld om ons heen.

Saskia de Valk creëert beelden van botanische vondsten. De Valk speelt met het toeval en haar intuïtie, zo ontstaan er telkens nieuwe samenstellingen. Alles staat met elkaar in verbinding. De natuur verwondert haar telkens opnieuw. 

Amber van Vugt heeft een grote bewondering voor de vormen en kleuren van planten. Van Vugt gebruikt ecoprinten als middel om haar bewondering te kunnen vatten. Ze gaat op ontdekkingstocht in de natuur en brengt samen met de planten en een stukje chemie al die vormen en kleuren over op papier en textiel. Haar werk is een spel tussen controle en het onvoorspelbare. Van de uitkomst maakt ze grote en kleine panelen waarbij een stukje natuur van buiten naar binnen wordt gebracht.

Vanuit haar eigen studio ‘Rich Heritage’ laat Marian van Weert werk zien dat verteld over ‘Planthunters’, ofwel avontuurlijk botanisten die in de 16e tot 18e eeuw de wereld rondreisden op zoek naar planten voor medicinaal en economische gebruik. De planten werden bestudeerd, beschreven en bewaard in herbaria. Van deze herbaria maakt Van Weert nieuw werk vanuit het idee dat we kunnen leren van historische herbaria t.a.v de uitdagingen op het vlak van biodiversiteit nu.

Openingstijden: woensdag t/m zondag van 11-19 uur.

Info: www.bigboldbotanics.com

    • LocatieDe Ruijterkade 99
      1011AB Amsterdam
      Noord-Holland
    • Kostengratis