Expositie ‘Groen van hier’, botanische kunst van Eline Hoogendijk bij het Boomkwekerijmuseum in Boskoop

12 november 2023 t/m 2 februari 2024

12 november t/m 2 februari 2024 

Eline trok al op jonge leeftijd met haar grootvader de natuur in. Daar ontstond de interesse voor het tekenen van de wilde planten die zij onderweg had gezien. Pas lang na haar studie en werkzame leven kon zij zich definitief toeleggen op tekenen. Nu doet zij dat met veel plezier en zoals de expositie ‘Groen van hier’ laat zien, met een prachtig resultaat. 
 Via de teken- en aquarellessen bij de Hortus Botanicus in Leiden kwam ze terecht bij de afdeling orchideeën uit Zuidoost-Azië. Ze tekent daar als vrijwillig medewerker de wetenschappelijke platen in pen en inkt.
In 2013 bezocht Koningin Maxima De Hortus Botanicus Leiden ter ere van de opening van de nieuwe tropische plantenkas. Daar overhandigde Eline haar aquarel van een orchidee die naar Maxima werd vernoemd (Chelonistele maximae-reginae). Ook maakte Eline in 2014 voor PTT Post het ontwerp voor een serie postzegels met afbeeldingen van orchideeën.
In de expositie toont zij aquarellen en tekeningen van planten die groeien in en rond Boskoop of afkomstig zijn uit de historische kwekerij van het museum.  
Eline geeft tegenwoordig in Boskoop cursussen botanisch tekenen en aquarelleren en toont naast eigen werk ook werk van haar cursisten. Ze is aangesloten bij de Vereniging Botanisch Kunstenaars Nederland.

Zondag: geopend van 13.30 tot 16.30 uur
Maandag: gesloten
Dinsdag: geopend van 13.30 tot 16.30 uur
Woensdag tot en met zaterdag: geopend van 10.00 tot 16.30 uur


 

Info: www.boomkwekerijmuseum.nl, 0172 217756, info@boomkwekerijmuseum.nl

    • LocatieReijerskoop 52-54
      2771 BR Boskoop
      Zuid-Holland
    • Kosten€ 7,50