Herfstgasten tellen

18 november 2023 t/m 19 november 2023

18 en 19 november 2023

Welke herfstgasten maken gebruik van onze tuinen? Hoeveel zijn dat er en wanneer zijn ze te vinden in de tuinen? Door middel van de herfstgastentelling van tuintelling.nl hoopt Vogelbescherming Nederland daar komend weekend antwoord op te krijgen. Geef daarom op 18 of 19 november door welke trekvogels uw tuin bezoeken op tuintelling.nl
Elk najaar komen verschillende soorten vogels uit het noorden en oosten van Europa naar ons land om hier te overwinteren. Veel vogels die normaal in de bossen of op de weilanden leven trekken naar de tuinen om daar voedsel te vinden. Om inzicht te krijgen in de aantallen en de momenten organiseert tuintelling.nl voor de tweede keer de Herfstgastentelling.
Hoe werkt de Herfstgastentelling? 
Tijdens de Herfstgastentelling worden de 15 meest typische herfstvogels geteld, zoals de koperwiek, kramsvogel, vink en verschillende soorten mezen. Tel deze herfstgasten een half uur lang in je tuin op zaterdag of zondag en geef deze resultaten door via www.tuintelling.nl  Alle informatie is te vinden op de website, net als de verschillende herkenningstips. Of bekijk de gratis webinar op YouTube waarin de verschillende herfstgasten worden voorgesteld. Volgende week maakt Vogelbescherming namens de deelnemende organisaties de resultaten bekend.
 

Info: 030-6937799, info@vogelbescherming.nl, tuintelling.nl

    • Kostengratis