Herfstmarkt bij Hortus Alkmaar

9 oktober 2022 t/m 9 oktober 2022

9 oktober 2022

In de herfst maakt de natuur zich op voor de winter en dat doen wij mensen eigenlijk ook. Op deze gezellige herfstmarkt is dan ook van alles te koop om het behaaglijk en gezellig te maken. Denk aan vilten sjaals, wollen kussens en omslagdoeken. Maar ook eten en drinken waar je het lekker warm van wordt, zoals soep en wijn. Tot slot zijn er bijvoorbeeld sieraden en keramiek te koop. 

Gratis toegang voor een tegel 
Met het inleveren van een tegel bij de ingang, krijgen bezoekers 1 gratis entree per gezin. Dit is een actie van het project Steenbreek (onderdeel van Hortus Alkmaar) om bezoekers te stimuleren hun tuin zoveel mogelijk te vergroenen. 

Gratis rondleidingen en presentaties 
Onder leiding van deskundige natuurgidsen, zijn er gratis rondleidingen door de tuin. Een tuinexpert geeft presentaties hoe je je tuin het best winterklaar kunt maken. De tuinvrouw van de hortus verzorgt workshops over het oogsten en schonen van zaden. In de herfst is dat één van de hoofdactiviteiten bij Hortus Alkmaar. 

Duurzame doelen
Hortus Alkmaar levert een bijdrage aan de Sustainable Development Goals, o.a. door te werken aan vergroening en door het stimuleren van de biodiversiteit. Meer informatie over deze doelen van de Verenigde Naties voor een duurzame toekomst, is verkrijgbaar in de stand van Global Goals Alkmaar.

Kinderactiviteiten
Kinderen kunnen zich laten schminken of een Speurtocht doen in de tuin. De kleintjes kunnen het Kabouterpad lopen. Met zaden en herfstmaterialen kunnen ze een mooi herfstknutselwerk maken. 

Natuurlijk is het heerlijk nagenieten op ons sfeervolle terras met een lekker hapje en drankje.

Van 12-17 uur.

Info: www.hortusalkmaar.nl

    • LocatieBerenkoog 43
      1822 BH Alkmaar
      Noord-Holland
    • Kosten€ 5,-