Hortus by Night in de Hortus Amsterdam

19 december 2022 t/m 8 januari 2023

19 december 2022 t/m 8 januari 2023

In december viert de Hortus Amsterdam de winter met de Hortus by Night-avonden. Tijdens deze avonden kun je genieten van de sprookjesachtige verlichte tuin en kassen. Stap letterlijk in de wereld van planten met een prikkelende tentoonstelling van Otherwise Collective en ontdek waarom mensen en planten eigenlijk niet zoveel van elkaar verschillen. Of wandel mee met een avondexcursie die al je zintuigen prikkelt en geniet van een warm drankje rond het kampvuur. Voor kinderen is er een spannende verhalenverteller. Om je avond compleet te maken heeft het Hortus-café bovendien een heerlijk wintermenu samengesteld. Trek dus je dikke trui aan en ontdek de tuin bij nacht!

Tijdens Hortus by Night dompel je jezelf onder in de wereld van planten met een installatie van Otherwise Collective. Dit is een collectief van interdisciplinaire artiesten met één gezamenlijke missie: ze willen een brug slaan tussen kunst, wetenschap en technologie om de relatie van de mens met de wereld om zich heen te visualiseren. In hun interactieve installatie ‘The Plant is Present’ maken zij van planten en mensen gelijke hoofdrolspelers.

Op donderdag 22 december kun je in de Palmenkas terecht voor een heuse meet the makers: een collegetour met te gast de mensen achter Otherwise Collective. Wat beweegt hen precies en wat willen zij vertellen met ‘The Plant is Present’?

Voor de kinderen
Voor de kinderen is er een spannende verhalenverteller bij het vuur: Abe de Verteller. Kom luisteren naar fantastische sprookjes, sagen en mythen – met lekkere marshmallows binnen handbereik. Tijdens Hortus by Night kun je iedere woensdag van 17:00 tot 18:00 komen luisteren

Excursies
Ontdek tijdens speciale avondexcursies het winterleven in de Amsterdamse Hortus. Welke planten zie je in het donker? Met een rondleider loop je door de tuin en de kassen en ervaar je de bijzondere sfeer van een winterse tuin. Elke dinsdag en vrijdag kun je een plekje reserveren. (Beeld: Almicheal Fraay

Glühwein, warme choco en diner
In en rond de Oranjerie is het deze winter heerlijk vertoeven. Op de menukaart is extra aandacht voor feestelijk eten. Denk aan pasteitjes, quiches, kaasplankjes of voor de zoetekauw overheerlijke tartelettes met pompoen of stoofpeer. Voor de bikkels is er buiten bij het kampvuur een verwarmende glühwein of chocolademelk af te halen. Kom na een rondleiding of bezoek aan de ‘Plant is Present’ expositie een avondje dineren met vrienden of familie. Jouw knusse winteravond is compleet in de Hortus.

Open op 19 t/m 23 december 2022, 26 t/m 30 december 2022 en 2 t/m 8 januari 2023 van 10-22 uur.
Gesloten op 24 en 25 en op oud- en nieuwjaarsdag.

Info: 020-6259021, info@dehortus.nl, www.dehortus.nl

    • LocatiePlantage Middenlaan 2A
      1018 DD Amsterdam
      Noord-Holland
    • Kosten€ 12,50