Nationale Tuinvogeltelling

28 januari 2022 t/m 30 januari 2022

28 t/m 30 januari 2022

De Nationale Tuinvogeltelling van Vogelbescherming Nederland staat weer voor de deur. Op 28, 29 en 30 januari telt heel Nederland alle vogels in de tuin of op het balkon. Vorig jaar deden maar liefst 200.000 mensen mee aan de telling. Alvast warmlopen? Via de webcam kunt u elke dag live genieten van de bezoekers op de voedertafel. Welke vogel ziet u langskomen op de webcam?

Meedoen met de Nationale Tuinvogeltelling is simpel: tel een half uurtje lang de vogels in de tuin of op het balkon en meld de resultaten op mijntuinvogeltelling.nl. Vogelbescherming heeft hiervoor een website ontwikkeld, waardoor vogels herkennen nog eenvoudiger is. In het weekend zelf is Vogelbescherming bereikbaar via Twitter, Facebook, Instagram, mail (info@vogelbescherming.nl) en telefoon (030-6937799) om alle vragen te beantwoorden.

Liefde van vogels gaat door de maag
In de wintermaanden struinen groepen vogels de tuinen af op zoek naar voedsel. In de bossen en op de weilanden is er steeds minder voedsel te vinden, waardoor de vogels op zoek gaan in de tuinen aangewezen zijn. Wie dus voert zal zeker vogels te zien krijgen. Met een vetbol, een zadensilo, een pot vogelpindakaas of gewoon een appel help je de tuinvogels al enorm. 


Aanmelden kan nu al
Wie zich nu al aanmeldt via www.tuinvogeltelling.nl/meedoen ontvangt de gratis special Vogels voeren en 15% korting op vogelvoer en voederhuisjes in de webshop van Vogelbescherming. Daarnaast verstuurt Vogelbescherming herkenningstips via de mail. In het weekend zelf houdt Vogelbescherming op tuinvogeltelling.nl de tussenstand bij en bijzondere resultaten. Aan het einde van het weekend zal de top 10 worden opgemaakt. 

Zin in meer voorpret? Wie zich inschrijft voor de nieuwsbrief via tuinvogeltelling.nl ontvangt handige herkenningstips, de laatste tuinvogelnieuwtjes en mooie aanbiedingen. Zo wordt meedoen met de Tuinvogeltelling nóg leuker.

 

Info: 030-6937799, info@vogelbescherming.nl, www.tuinvogeltelling.nl, mijntuinvogeltelling.nl

    • Kostengratis