Pompoenfair bij kwekerij Bandus in Hummelo

24 september 2022 t/m 25 september 2022

24 en 25 september 2022

Waar dat vroeger vooral ging om de sierlijkheid van de vrucht en het uitsnijden zoekt Robbert van Til nu juist naar de lekkerste vruchten. Op het pompoenen kweekveld in Hummelo worden ieder jaar rond de 75 soorten gekweekt in de meest uiteenlopende kleuren, vormen maar dus ook smaken.
Soorten uit Japan, Australië, Brazilië en soorten vroeger gekweekt door de indianenstammen van Amerika. Ze zijn allemaal te zien, te koop en te proeven op het speciale pompoen weekend van kwekerij Bandus en tuinwinkel van der Plancke.
Juist in dit speciale weekend willen we de nadruk leggen op de culinaire mogelijkheden met pompoenen. Je kan deze dagen komen genieten van de lekkerste pompoenjam, chutney, cake, soep en andere delicatessen en lunchgerechten gemaakt met pompoen. Laat je inspireren om zelf meer met pompoen in de keuken te doen. Maak je geen zorgen, er liggen ook heel veel prachtige siersoorten waaronder de fleskalebassen uit Afrika, sierkalebassen en Halloween pompoenen.

Naast de pompoenshow en het terras aan de Victoriavijver zal er ook een kleine markt zijn en activiteiten voor jong en oud.  

Van 10-17 uur.

06-12926234, www.bandus.nl

    • LocatieSliekstraat 9
      6999 DX Hummelo
      Gelderland
    • KostenGratis