Rare-Planten-Dagen bij Tuingoed Foltz in Meeden

10 juni 2023 t/m 11 juni 2023

10 en 11 juni 2023

Planten met gestreepte bloemkelken, mozaïek-getekend blad en veelzeggende namen als Jan-op-de-preekstoel, duivelstong en olifantsoor. Exotisch uitziende schaduwplanten die vaak in Nederland goed winterhard zijn. Tuingoed Foltz in Meeden verzamelt en kweekt al jaren botanische rariteiten en andere planten die verbazen door hun verschijningsvorm, kleur en/of geur. 
Deze ‘schatten’ en die van gastkwekers Roderick Seidel, Paul Shirley, Jutta’s Staudengarten en Anjo & Coby Keizer zijn te zien en te bemachtigen op de ‘Rare-Planten-Dagen’ die plaatsvinden op zaterdag 10 en zondag 11 juni. 
Een eldorado voor iedere plantenliefhebber die op zoek is naar nieuwe of ‘andere’ planten die het ook in Nederlandse tuinen goed doen.

Zeldzame planten
‘Rare-Planten-Dagen’ is een verbastering van de Engelse Rare Plant Fairs, waarbij ‘rare’ staat voor zeldzaam. Zeldzame planten dus, daar draait het dit weekend allemaal om. En dat deze er soms zeer afwijkend, grappig of inderdaad ‘raar’ uitzien, is mooi meegenomen.

Rondleidingen door de tuinen
In de schaduw- en bostuinen, de jungletuin en de varentuin zijn veel van deze zeldzame planten als Arisaema (Jan-op-de-preekstoel), Podophyllum (voetblad), Colocasia (olifantsoor), Dicksonia (boomvaren) en Tetrapanax (rijstpapierplant) te zien. Ook de privétuin, de Salviatuin, de Echinacea- en prairietuin bieden tal van verrassende exoten. Andries Bierling geeft 2 maal per dag een rondleiding door de tuinen. Aanvang: 11.30 en 14.30 uur.

Gastkwekers Roderick Seidel, Paul Shirley, Jutta’s Staudengarten en Anjo & Coby Keizer
Roderick Seidel verzamelt en kweekt al jaren zeldzame planten van allerlei aard en neemt een aantal van zijn schatten mee naar Meeden. De Engelsman Paul Shirley komt met kleurrijke succulenten. Jutta’s Staudengarten uit Duitsland presenteert onder meer tuinorchideeën en zeldzame schaduwplanten. Anjo en Coby Keizer tonen een geweldige collectie Agaves, cactussen en Aloe’s. Tuingoed Foltz zelf biedt behalve vaste planten en winterharde exoten ook bijzondere Begonia’s, boomvarens en tuinvarens.

Mediterraan terras met home-made gebak
Op het terras zorgen kruiden, olijven, vijgen en Agapanthus (Afrikaanse lelie) voor een mediterrane sfeer. Daar kunnen bezoekers genieten van koffie/thee, home made gebak en andere lekkernijen. 

Van 10-17 uur.

Info: (0598) 635 000, tuingoedfoltz.nl

    • LocatieHereweg 346
      9651 AT Meeden
      Groningen
    • Kostengratis