Tentoonstelling THE FLORAL ALBUM in het Flower Art Museum Aalsmeer

5 juni 2022 t/m 14 augustus 2022

5 juni t/m 14 augustus 2022

Het Flower Art Museum in Aalsmeer presenteert vanaf zondag 5 juni de tentoonstelling The Floral Album: een ode aan de creativiteit met de bloem als stralend middelpunt. De expositie laat werk zien van 21 kunstenaars in de meest uiteenlopende disciplines.
The Floral Album is opgebouwd rond een project van kunstenaar Corry Zwart. Zij maakt wonderschone macrofoto’s van bloemen, waarbij de details zo sterk zijn uitvergroot dat het bijna abstracte kunstwerken worden. In coronatijd daagde Zwart een aantal collega-kunstenaars uit om nieuw werk te maken met een van haar bloemenfoto’s als inspiratie. Dit resulteerde in The Floral Album; een even verrassend als origineel album dat aanvankelijk alleen digitaal beschikbaar was.
Samen met het Flower Art Museum is het project uitgebouwd tot een tentoonstelling, die vanaf zondag gedurende tien weken in het museum in Aalsmeer te zien is. The Floral Album biedt vele invalshoeken met de bloem als leidraad, met onder andere fotografie, schilderkunst, video- en lichtinstallaties, ruimtelijk werk, poëzie en dans. Het album is ook in boekvorm verkrijgbaar.

Open: op de Pinksterdagen 5 en 6 juni van 13-17 uur. Daarna gelden de reguliere openingstijden: donderdag t/m zondag van 13-17 uur. .

Info: 0297-364400, www.flowerartmuseum.nl

    • LocatieKudelstaartseweg 1
      1431 GA Aalsmeer
      Noord-Holland
    • Kosten€ 6,-