Wildplukwandelingen regio Leiden en Den Haag

26 maart 2023 t/m 20 april 2023

26 maart t/m 20 april 2023

Proef de wilde natuur in het voorjaar!
Het voorjaar hangt dit jaar al vroeg in de lucht. Dit betekent ook dat er in de natuur alweer veel valt te smikkelen en smullen. Van jonge knoppen en scheuten tot verse blaadjes en bloemetjes. In dat kader organiseert Daphne STRUINT wildplukwandelingen in de regio Leiden en Den Haag. In twee uur tijd leer je wat je, met respect voor de natuur, kunt oogsten uit het wild. Ook mythes en verhalen over eetbare natuur komen aan bod. Na afloop van de wandeling worden de deelnemers getrakteerd op een wilde snack en versgeplukte thee.
Wist je dat look-zonder-look zich niets aantrekt van de kou vanwege een antivriesstofje in zijn blaadjes, maar dat je er ook heerlijke pesto van kunt maken? Dat smeerwortel snel wondjes heelt, maar dat van de jonge scheuten ook soep kunt bereiden. Dat het eetbare
daslook heel makkelijk te verwarren is met de giftige lelietjes van dalen, maar dat door een truc je de twee uit elkaar kunt houden? Tijdens de wildplukwandelingen van Daphne STRUINT komen er vele weetjes, recepten en verhalen over eetbare planten aan bod.
Daphne: “Na afloop kijken mensen vaak met andere ogen naar het groen om hen heen.”

Agenda:
Zondag 26 maart, 10.30 - 12.30 uur: Polderpark Cronesteyn, Leiden
Vrijdag 7 april, 10.00 - 12.00 uur: Klinkenbergerplas, Oegstgeest
Zondag 16 april, 10.30 - 12.30 uur: Landgoed, Clingendael, Den Haag
Donderdag 20 april, 10.00 - 12.00 uur: Prielenbos, Zoeterwoude


 

Boeken via www.daphnestruint.nl. Meer informatie of vragen: info@daphnestruint.nl.

    • Kosten€ 29,50