Winter Wonderdagen in de Hortus Leiden

9 december 2023 t/m 17 december 2023

9 t/m 17 december 2023

Tijdens de Winter Wonderdagen kun je de Hortus op een heel andere manier ervaren: in het donker. Tijdens de Winter Wonderdagen zijn we tot 18 uur geopend en wordt de tuin vanaf 16 uur sprookjesachtig verlicht. Bewonder een botanische lichtkunstpresentatie van botanisch kunstenaar Esmée Winkel, verken de grachten tijdens het zaklampvissen of ontdek lichtgevende planten op de UV-lichtexcursie. Opwarmen kan in de Tropische Kassen of met een warme glühwein of chocolademelk bij de speciale to go-stand van ons Hortus Grand Café.

Magische UV-licht excursie
Tijdens de Winter Wonderdagen kun je elke dag de magie van planten ontdekken bij de Magische UV-licht excursie. Rondleiders Rogier van Vugt en Astrid Roquas tonen met behulp van een UV-lamp de surreële kleuren van de planten. Waarom kleuren sommige bloemen intens blauw en wat is het verhaal achter die oplichtende vleesetende plant? Kom je verwonderen!

Van 9 t/m 17 december elke dag om 17:30 en 18:00 uur. Er is een beperkt aantal kaarten beschikbaar.

Zaklampvissen met Aaf Verkade
Laat je tijdens de Winter Wonderdagen meenemen naar fascinerende diepten door adviseur stadsgrachten Aaf Verkade. Na een uitleg over wat je onder water kunt zien, speur je met een sterke zaklamp in de hand het water in en om de Hortus af. Je zult ontdekken dat je geen nat pak hoeft te halen om bijzondere vissen en ander waterleven te zien.

Op 9, 13 en 16 december om 16:30 uur. Er is een beperkt aantal kaarten beschikbaar.

Reguliere openingstijden: dagelijks van 10-17 uur. Gesloten van 25 december t/m 1 januari.

Info: www.hortusleiden.nl

Tickets: tickets.hortusleiden.nl/events

  • LocatieRapenburg 73
   2311 GJ Leiden
   Zuid-Holland
  • Kosten€ 8,- + € 9,- Hortusentree
  • Kosten info
  • Museumkaart is geldig