Groei&Bloei 2022 week 17 2 Reacties: Tulipa Little Beauty

2022 week 17 2 Reacties: Tulipa Little Beauty

2022 week 17 2 Reacties: Tulipa Little Beauty

Verdwaalde op de Groei site en belandde bij lezersfoto’s, op de foto van Carola waarop stond: hoe heten ze ook alweer?, klopt het Corola???

Hier naast Tulipa Little Beauty ook een oranje kleurige Tulipa Little Princess, die al jaren wat later tot bloei komt.

 

Weet nu dat de bron van de vrolijk kleurende Tulipa saxatilis (Bakeri Group) 'Lilac Wonder'op Kreta ligt.

Op de Hortus Bulborum schoten alle aandacht, liefde en vakkennis te kort om deze tulp te benoemen, ONBEKEND stond op het bordje, onbekend of nog niet benoemd??? Reactie…… vond z’n kleur prachtig mooi!!!

 

Andere reactie: Hé Harry,

Reageren op site lukt niet, daarom maar zo een reactie geven.

Leuk hè fietstochtjes met beloning!!! Da’s boffen en ben net zo nieuwsgierig welke kleur en vorm de dahlia’s zullen hebben.

Prachtig de ochrileuca, erg mooi!!!

De Camellia hier barstensvol bloemen, maar daar ging het niet goed mee, door vocht op bloemen in brandende zon kwamen de bloemen, op enkeling in de schaduw, niet goed tot bloei of alleen maar met bruine rand, erg jammer (staat open en bloot op westkant, hele middag volop in de zon).

Dacht dat de Akobono wel erg leek op een van jouw tulpen, op vergroting zelfs rozerode randje te zien.

Foto's bij deze tuinlog

Praat mee op groei.nl

Reacties (1)

harry hakvoort

harry hakvoort

Dag Veris,
Die Akabono tulp klopt, heb ik. Er staan ongeveer 20 soorten tulpen bij huis en alle namen bewaar ik, maar het soms wel ff zoeken welke tulp het is. Mooie tulpen op dat veld! Vind altijd bijzonder hoe ze dat voor elkaar krijgen. De Camellia zou inderdaad ook wel eens teveel zon kunnen zijn. Het bruine zat bij mij meer aan het blad ipv de bloem. Met verse zure grond maar even afwachten.
groetjes

Reageren op