Groei&Bloei 2022 week 18-2 LENTEGEVOEL, bloemen geshopt en gezaaid, reacties

2022 week 18-2 LENTEGEVOEL, bloemen geshopt en gezaaid, reacties

2022 week 18-2 LENTEGEVOEL, bloemen geshopt en gezaaid, reacties

Vrijdag maakten we een HEERLIJKE fietstocht gewoon dicht bij huis en zo lang de bermen vol witte kant en gele kleurders nog niet gemaaid zijn geeft mij dat, zeker met heerlijk schijnend zonnetje, een heerlijk LENTEGEVOEL.

Daar voegen de lammetjes die darttelen door de wei en allerlei zwemmend klein spul in de sloten een zelfde gevoel bij. Hoorde in Vroege vogels dat door gebrek aan insectenlarven in/rond de sloten voor problemen zorgt voor broed van de wilde eend. Zagen ze ook niet/weinig, wel veel koeten, futen en ganzen jong spul op onze fietstochten.

Op de zonnige Groei en bloeimarkt, fijn dat deze weer georganiseerd kon worden, scoorde ik een flink aantal leuke bloemenplanten, jammer genoeg niet de 1-jarige die ik daar verwacht had. Daarvoor ging ik na tip naar: Bloeiers in Slootdorp,  waar onder andere een keur aan prachtige 1-jarige te koop is, maar ook kruiden en vaste planten, daar mag ik een andere keer nog naar gaan kijken. Kocht daar plantmateriaal voor hanging baskets en diverse herinneringspotten. Thuis gekomen meteen aan de slag, waar ik, ondanks zorgvuldig opgestelde lijst, toch nog een en ander tekort kwam..…….

Zaaide verschillende bloemenzaden in zaaibakjes, potjes en direct in de volle grond.

Reacties:

Angela, je tuin wordt alsmaar mooier, ontvouwende blaadjes voor jouw, voor mij de vrolijk kleurende wegbermen (tot ze gemaaid worden) maken de lente zo speciaal…..

Antje, lekker tevreden in de easy, going and growing tuin, de heerlijk zonnige dagen blijven maar komen, geniet van alle kleuren en geuren.

Paul, jammer dat de snoei van je blauwe regen te rigoureus was, maar de blauwe regen is sterk, kwestie van lange adem, dat geldt voor je Allium in omgekeerde volgorde, die passen ook beter in het vrije veld. Geniet van, je speciale plaats innemende, Bulgaarse ui!!!!

Harry, hartstikke leuk: reactie na actie, maakt de logjes zo leuk. Mooie oranje bloeiers en bijzondere roze onbekende. ’t Is wat jaren gortdroog dan weer een kletsnatte en nu weer net zo droog!!!

Foto's bij deze tuinlog

Praat mee op groei.nl

Reacties (1)

harry hakvoort

harry hakvoort

Ziet er fleurig uit Veris! Watervogels hebben we hier niet zo veel. Gelukkig zijn de zwaluwen weer (verlaat) aangekomen.
Altijd weer leuk die eenjarigen. ik word er altijd een beetje hebberig van als je in een grote kwekerskas staat. De verleiding is groot om altijd de grote bloeiende potten te kopen. Gelukkig hebben wij een kweker in de buurt die veel stekken voor rond de euro aanbied en dan duurt het maar even iets langer voor het bloeit.
Blauwe regen: die van mij heeft kuren, vorig jaar een dood, nu eentje waar de knoppen niet van open gaan. Ze zijn nog wel jong. Eenmaal aangeslagen zijn het wel taaie rakkers.

Reageren op