Groei&Bloei 2022 week 21 Tomaten

2022 week 21 Tomaten

2022 week 21 Tomaten

Zo blij dat de tomaatjes die ik zaaide goed opgekomen zijn.

Zaaide gekregen zaden van kleine bruine kerstomaat en zaden die ik verzamelde van de Outhouse cherry die groeide op de volkstuin.

Denk dat zaden geoost van eigen tuin, overlevers zijn van grond en klimaat van de tuin en daardoor langzaamaan beter zullen gaan presteren op de tuin. De cherry tomaatjes groeiden vorig jaar aan planten die zichzelf een plekje hadden gekozen, ontwikkelde zich laat in seizoen, maar kwamen toch goed toe, oogstte de zaden van laatste tomaatjes, ben dus erg blij dat ze zo ,,goed’’ zijn opgekomen, dit jaar een plekje voor ze vrijmaken om zaden op de tuin te laten overwinteren???

Gebruik voor zaaien en oppotten van zaailingen eigen compost en biologische potgrond,  dan komt het soms aan op herkennen van zaailingen. Weet dat in eigen compost veel zaad van grassen en brandnetel zitten, deze zijn goed te herkennen, de zaailingen in de gekochte potgrond een uitdaging, laat ik een interessante zaailing staan of……

Gisteren op de volkstuin, tevreden over voortgang van aardappelen, knoflook, peulvruchten en plantui , niet zo tevreden over de spitskool, ik plantte er een stuk of tien zie er nu nog maar vier, en helemaal niet blij met de harde wind, ben bang dat die veel zaad van in bloei staande grassen verwaaid zal hebben.

Heel tevreden over de bietjes, ook van zelf geoogst zaad,  nu komt het aan op uitnemen van de plukjes biet en uitplantten op de tuin, bietenworteltjes moet zoveel groeien dat ze de potgrond aan zich binden, denk dat wel zal lukken, de sla en soiplantjes in de baskets hebben het verplanten goed overleefd. Ben tevreden over voortgang van de andere zaailingen, druk bezig af en toe wat te verspenen.

Bij wieden in bloemenvak op de volkstuin, sneuvelde  een steel van een Phlox, heb hem mee naar huis genomen, denk dat hij het zal overleven, heel blij met een extra Phlox voor op de tuin.

Op tuinrondje vanmorgen zag ik dat de Irisjes die wat in de verdrukking staan toch overleven, de eerste gele morgenster en een bij/hommel druk zoekende naar nektar bij een zacht roze akelei, zag een blauwe akelei met wit randje en een prachtige oudroze.

Foto's bij deze tuinlog

Praat mee op groei.nl

Reacties (1)

harry hakvoort

harry hakvoort

Die gele morgenster kende ik nog niet. Succes met het oppotten en uitplanten!
groet harry

Reageren op