Groei&Bloei 2022 week 20-2 Smullen

2022 week 20-2 Smullen

2022 week 20-2 Smullen

Van een hele week Shelsea Flower Show, in de aftrap vanavond werd meteen al duidelijk: dat wordt SMULLEN, net als:

  • Van de Iris tante Gre, de prachtige Iris ooit gekregen van tante Gre, nu een mooie herinnering.
  • Van de blauwe bloemen van de Baptisia die na jaren vertroetelen en wachten eindelijk de plant sieren.
  • Van de prachtig paars bloeiende, zelf gekweekte Lupine, die staat net als bij m’n opoe bij de deur in het zonnetje.

En wat was het een fantastische tuindag vandaag, een heerlijk zonnetje, bijna geen wind en een perfecte temperatuur, ‘t was SMULLEN!!!!!

Een probleem

Op de Groeimarkt kwam in gesprekken naar voren dat bij een aantal tuiniers de Helianthus Lemon Queen, het waren allemaal vrij forse planten, ZEER SLECHT tot HELEMAAL NIET de winter door zijn gekomen en vroegen ons af: wat zou de oorzaak kunnen zijn/en hebben meer tuiniers het zelfde bij de hand????? Of is het een lokaal probleem?????

Foto's bij deze tuinlog

Praat mee op groei.nl

Reacties (1)

harry hakvoort

harry hakvoort

Hoi Veris, bij mij is de Helianthus L.Queen al 80 cm groot en doet het goed (in de halfschaduw). Misschien is het te nat geweest in vroege voorjaar? (wij hebben zanderige grond).
Overigens een zonnebloemachtige die er iets op lijkt is de vaste plant Siljphium perfolliatum (zonnekroon). Iets minder mooi geel, maar heel stevig/geen ondersteuning nodig , zaait zich niet uit, kunnen heel oud worden en geen last van ziekten en makkelijk deelbaar. Heb nu van een pol 15 stekkies kunnen halen en doen het ondanks de droogte uitstekend. Het is met zijn 2 meter wel meer een alternatief voor de gewone zonnebloem ipv Helianthus.

Reageren op