Groei&Bloei 2022 week 23 Terrasgravers

2022 week 23 Terrasgravers

2022 week 23 Terrasgravers

hier zijn het mieren en deze………………..????

Gisteren naar de tuinmarkt op volkstuinencomplex De Rekere geweest, voor wat laatste bijzondere planten, op deze markt altijd een groot aanbod aan vruchtgewassen,  scoorde paprika en een zeer aanbevolen buitentomaat Hellfrugt,  ook een nieuwe citroen Verbena en basilicum voor tussen de tomaten. Was weer heerlijk weer en erg gezellig op terras in Alkmaar.

Tomaten opgepot en op meest zonnige plek gezet, ook andere kruiden opgepot, en plantte wat nieuwe maggieplantjes bij de al aanwezige plant, de paprika en de o zo heerlijke geurende citroen Verbena ook van nieuwe pot voorzien.

Bij plaatsmaken voor de potten met tomaat kwam ik wel een hele berg zand tegen, dacht dat de mieren wel ontzag hadden van de goudsbloemen, dat bleek maar een klein stukkie, nog maar meer goudsbloemen tussen stenen proberen te zaaien, probeerde zoveel mogelijk zand weer terug te stoppen in uitgegraven gangen.

Vanmorgen bij dichtgooien van zandgangen op andere plekkie werd ik er aan herinnerd dat er ook andere beestjes zandhoopjes maken, een …….. wesp/bij. Iets later zweefden er meerdere boven hun verstoorde nesten??? en begonnen driftig te zoeken naar hun eerder gemaakte gangetjes. Een klein hoopje zand rond gangetje is meer van de wesp/bij een grote hoop van de mieren???

Vanmorgen na rondje achtertuin de schaar gepakt en even heerlijk wezen plukken en schikken, wat een rijkdom, op zonnige zondagmorgen een prachtig boeket maken. In boeket de roze, rode en witte voor mij, sporenbloem of Centranthus (n.a.v. logje Harry), waarvan ik de rode vroeger een valse kleur vond hebben, moeilijk om met andere bloemen te combineren maar zie dat nu veel minder.

Foto's bij deze tuinlog

Praat mee op groei.nl

Reacties (1)

Antje

Antje

Hoi Veris,

Zou toch maar niet de gangen van het bijenvolkje gaan vernietigen.
Heerlijk een boeket uit eigen tuin, dat heb ik vandaag ook geplukt!

groetjes Antje

Reageren op