Groei&Bloei 2022 week 26 Alweer halverwege

2022 week 26 Alweer halverwege

2022 week 26 Alweer halverwege

Het is bladstil, aangenaam van temperatuur en de kamperfoelie geurt heerlijk, na gedane arbeid is het goed rusten.

Zit op terras in de achtertuin en luister naar de merel die zachtjes zijn liedjes laat horen, het luidruchtige eksterpaar met jong(en) lijken effe niet aanwezig, de zwaluwen balanceren hoog in de lucht, zitten daar al jonge zwaluwen bij die dat balanceren oefenen??, de duif koert af en toe in een boom bij de buren.

Kijk ik naar rechts zie ik een strak blauwe lucht, kijk ik naar rechts dreigt het grauw en donker, regen???

Af en toe vaart er een bootje voorbij en een vliegtuin hoog boven over. Hoor ganzen in de verte luidruchtig gakken, vliegen ze terug naar hun rustplaats??? ik zie ze niet, een paar aalsscholvers vliegen richting IJsselmeer. Wacht op moment tussen schemer en donker want dan komen de vleermuizen uit hun schuilplaats.

In de tuin zie ik de witte Phloxen die vallen op tegen het donker groene van de haag, de eerste anemonen kleuren roze en de Agapanthus bloemen staan op openspringen, de stokroos laat zijn kleur zien, zacht roze, eindelijk een bloeiende stokroos in de tuin.

Na een lange dag van jam maken, bloemen plukken, zaaien van wortel en witlof en verder koetelen in de volkstuin is het goed om uit te rusten en te genieten in de achtertuin, de vleermuizen laten zich niet zien.

Foto's bij deze tuinlog

Praat mee op groei.nl

Reacties (2)

Harry Hakvoort

Harry Hakvoort

Hoi Veris, ook hier hebben we weer veel rode bessen. De blauwe laten het afweten. Mooi de agaphantus, staat goed in de knop. Je 3-urenbloem zijn prachtig!
groet

Reageren op

Angela's tuin

Angela

hoi Veris,

heerlijk hé, zo van je tuin en natuur genieten.
wat had jij veel aalbessen.
Op een open tuinen dag in de Beemster zag ik wat ik in mijn tuin fout had gedaan met de nieuwe aalbessen, dus volgend jaar hoop ik op de helft wat jij daar het, waauw.

Reageren op