Groei&Bloei 2022 week 27 Vuurwerk

2022 week 27 Vuurwerk

2022 week 27 Vuurwerk

Natuurlijk vuurwerk van de Veronicastrums, ik zag het in ene, en loste daarmee een probleem in een keer op. Wilde ze verplaatsen naar tuin bij huis (geen goeie snijbloem) maar als natuurlijk vuurwerk mogen ze blijven!!!!!!!

Op fietstocht van de week reden wij langs deze prachtige phloxen, in de tuin daarnaast deze geweldig mooie bloemenweide, CONTRAST, naast parkeerplekkie lag een stukkie plantsoen met een diversiteit aan natuurlijke bloemen: anjertje, gele ratel, zeepkruid, alliums, met daarop/omheen bijzondere insecten en vlinders, TOP.

In eigen tuin ook TOPPERS en natuurlijk.

Wimbledom en wecken gaan uitstekend samen (voor mij), naast bessensap ook diverse jam combinaties gemaakt met aardbeien, bessen en frambozen, combinaties bij de bramen zullen veel minder zijn, alle reden om later rijpende frambozen en bessen aan te planten.

Knolselderie beschermen met gaas heeft gewerkt, ga dat voortaan ook toepassen bij de koolplanten, want van de spitskolen zullen waarschijnlijk alleen deze twee het overleven.

De eerst gepootte aardappelen vertonen vlekken op blad en dan is het opletten geblazen, er zit ook geen groei meer in, de later gepootte aardappelen staan en heel veel beter voor, zelfs de nog later gepootte aardappelen Carolus van biokwaliteit halen de Frieslanders in lijkt wel, en lijkt wel of ik in sommige pootgaten de twee soorten combineerde, we zullen zien, dacht dat ze heel verschillend van uiterlijk waren.

Tot slot verstopte ik nog een aantal bio-poters onder gemaaide gras, a la Ruth Stout, had er een paar over, niet schieten is altijd mis, kijken wat dat oplevert.

Foto's bij deze tuinlog

Praat mee op groei.nl

Reacties (1)

harry hakvoort

harry hakvoort

Dag Veris,
Prachtig dat veld met geel oranje paars blauw. Mooi dat steeds meer mensen wildebloemen mengsels zaaien. Die Daura is ook mooi. Heb er ook wat gezaaid, zijn bij mij nog heel iel.

Reageren op