Groei&Bloei 2022 week 28 Vlinders en nieuwe piepers

2022 week 28 Vlinders en nieuwe piepers

2022 week 28 Vlinders en nieuwe piepers

waren de afgelopen week hoofdrolspelers. Op de gedrogen knoflookjes de gehakkelde aurelia, zag ook dagpauwoog, atalantha en een tot nu toe nog onbekende zwarte vlinder, bleek een vermond landkaartje te zijn, want deze kleurt in het voorjaar oranje en in tweede vlucht zwart, kan me niet herinneren deze zwarte eerder te hebben gezien, zag hem een dag alleen, later in de week twee exemplaren.

De wormenmest die ik oogst is altijd behoorlijk vochtig maar deze droogde in het zonnetje wel erg snel heel droog op, is op die manier wel beter te doseren, maar wat doet het met de werkzame stoffen???

De oogst van de eerste sessie aardappelen viel kwa aantallen tegen, maar smaken wel voortreffelijk. De tweede sessie staat er kwa gewas florisanter bij……..

Wortelen zaaien een kunstje apart, maar zie nu een voorzichtig groen vleugje opkomen….. zaaide witlof en juffertjes met meer vertrouwen maar daar lijkt het resultaat nul.

Plukte goudsbloemen voor goudsbloemenolie.

De zwanen kwamen van de week op een dag wel drie keer lekker snatteren in de wik, nog steeds met zeven jongen, de koeten die in de autoband hun nest hadden zijn met de zuiderzon vertrokken.

Dacht dat de witte Kalimeris verdwenen was, maar op rondje tuin zag ik dat hij er toch nog is, de Kalimeris een zeer goede bloeier maar minder geschikt als snijbloem daarom ook op de nominatie om te verhuizen.

Nog steeds een grote bloemenzee op de volkstuin, de venkel doet als vanouds zijn best om de koninginnepage te lokken, de solidago, scharnierbloem, en blauwe knoop zijn te welig uitgegroeid en moet ik dit jaar echt indammen, het duizendblad probeer ik door deze met wortel en al te plukken onder controle te houden, vrouwenmantel had ik eerder moeten knippen voor tweede bloei, de gele helianthus had wel groter mogen groeien net als de phloxen ze verspreiden zich op de volkstuin niet zo als in de tuin van Harry, op de tuin bij huis iets beter.

Vanmorgen maandag 18 juli op de volkstuin nog heerlijk gewerkt, was heel aangenaam van temperatuur onder lichte bewolking, meteostation in de buurt geeft nu, maandag begin van de avond 31,7 graden aan…………… morgen ????????

Foto's bij deze tuinlog

Praat mee op groei.nl