Groei&Bloei 2022 week 29 Bloemenweiden

2022 week 29 Bloemenweiden

2022 week 29 Bloemenweiden

Ploppen overal op het volkstuinencomplex op, op een buurtuin de ene week een voorzichtig groen dekentje de andere week een zee van kleuren, de blauwe en de roze knallen eruit, zie slangenkruid en prachtige malva’s, veel korenbloemen ook de diep paarse (mooi), een enkele apart gekleurde ganzerik, ook enkele bloemen van oja……..ooit gekocht in boeket hoe…………

Op de eigen tuin een kleurenzee van vaste bloemen, waar de veronica’s bijna zijn uitgebloeid, volgen nu de scharnierbloemen, het boerenwormkruid en de solidago. De verbascums lijken het dit jaar niet zo naar hun zin te hebben, er zijn er zelfs een paar omgevallen en de echte stalkaars helemaal niet gezien dit jaar. Ook de brandende liefde in rood en wit bijna niet gezien, phloxen zeer matig maar de kogeldistel zag ik nog nooit zo mooi, voor de ene te warm voor de ander te droog, zou dat het kunnen zijn???

Op de tuin ploppen hier en daar leeuwenbekjes op, zij groeiden in hun eigen ritme op hun eigen plekkie op, vond een bijzondere oranje/bruine  en een fraaie zacht gele, vond laatst na een aantal witte veronica’s een veronica met een bijzondere roze/paarse kleur. Naast kleur- en vormnuances bij de veronica’s ook kleine kleur verschillen bij de scharnierbloemen, nu nog proberen deze mooitjes te bewaren.

Dacht dat ik de zeer fraaie zacht gele solidago kwijt was maaaaar hij staat er nog staat in groepje van wat later bloeiende zomerbloemen, naast de pimpernel wat een heel leuke snijbloem blijkt te zijn, net zo als de campanula persicifolia, ze zijn sterk en stevig, hebben een mooie vorm en een goed vaasleven.

Op rondje tuin ontdekte ik in bed waar ik juffertjes had gezaaid (maar nog niet zijn opgekomen) het guichelheil, met z’n mooie oranje bloemetjes, maar…….. daarnaast ook een op geplopt klomje koolzaailingen, zou in archief gaan zoeken welke kool daar ook al weer had gestaan, zie ik de volgende dag dat de slak ze ook gevonden had……… probeer te redden wat er te redden valt (slakkenkorrels) van waarschijnlijk palmkool.

Foto's bij deze tuinlog

Praat mee op groei.nl

Reacties (3)

harry hakvoort

harry hakvoort

Prachtige combinaties Veris!

Reageren op

Antje

Antje

Jouw bloemenmeisje is een lust voor het oog Veris


Groetjes Antje

Reageren op

Angela's tuin

Angela

hoi Veris,
wat mooi !!!!!!!!

Reageren op