Groei&Bloei 2022 week 32 Groei stopt bij hoge temperaturen

2022 week 32 Groei stopt bij hoge temperaturen

2022 week 32 Groei stopt bij hoge temperaturen

water geven helpt, maar wanneer blad meer verdampt dan wortels kunnen opnemen gaat het mis, boven 25 graden C. wordt het moeilijker en boven 30 graden C. zou groei zelfs stoppen (bij aardappelen), las ik op site van bemestingsstoffen.

Plantte andijvie  en die sloeg goed aan, een of twee weken later nogmaals andijvieplanten gekocht (spreiding van aanbod) maar die verpieterde binnen twee dagen. Ook de knolvenkelplanten die ik gelijk met deze andijvie plantte waren binnen no time totaal weggevaagd, geen sporen van slakken te bekennen, dan blijven nog over: vogels of haas/konijn, de laaste twee worden ook regelmatig in/op de tuin gezien. Verstopte laatst bloemkoolplanten onder vlies, deze lijken zich daar goed te ontwikkelen, de spruitkoolplanten die ik tegelijkertijd tussen de goudsbloemen uitplantte staan er ook nog allemaal en lijken ook goed te gedijen, van de boerenkoolplanten die ik op opengevallen aardappelbed plantte zijn er twee aangevroten.

Plantte prei en daar verdwenen ook een aantal planten, verpietering/vraat? Vandaag opnieuw wat preiplanten geplant, flink water gegeven met brandnetelgier als extraatje.

Zag verpietering bij de bramenstruiken, meteen flink water gegeven en rijpe vruchten geplukt, heerlijke jam van gemaakt. Plukte gisteren naast rijpe bramen ook aardbeitjes die zichzelf een plekje dichtbij de bramenstruiken hadden gegeven, de vruchtjes puntiger van vorm, als bosaardbeitjes, geplukt voor combinatiejam, zal vandaag deze aardbeienplanten nog van flinke slok water gaan voorzien.

Keek van de week naar effect van lavameelbestuiving, vond een aanal buxuspoppen, waar, lijkt mij niet al teveel leven meer inzit, bestuiving lijkt effectief te zijn, jammer genoeg erg laat toegepast.

De grond in de pot van de spinnenplant lijkt een goede Ph-waarde te hebben, zou de slechte ontwatering van de pot in de overpot van invloed kunnen zijn?????

Verzamelde zaden van de kleine brandweerrode papavertjes.

De kerstomaatjes gaan als de brandweer, nog effe wachten op wat lagere temperatuur voor uitplanten op de tuin, zette al eerder wat kerstomaatjes  in potten op terras op het zuiden.

De zwanen blijven de wik bezoeken om lekker te snakken in kroos en waterplanten, zie regelmatig zwanentreintje komen en gaan.

Foto's bij deze tuinlog

Praat mee op groei.nl

Reacties (1)

Harry Hakvoort

Harry Hakvoort

ja, bramenstruiken die verpieteren, dan moet het erg zijn. Want die wortels zitten best diep. Hopelijk krijg je wat meer water, want in de achterhoek is het hopeloos. Succes, groet harry

Reageren op