Groei&Bloei 2022 week 33 Fietsend over de heg kijken

2022 week 33 Fietsend over de heg kijken

2022 week 33 Fietsend over de heg kijken

op tocht door het lage land net boven Purmerend en bij iets moois/bijzonders even stilstaan, bekijken, bewonderen, het waren vooral de bomen die op deze tocht opvielen. We zagen onder andere: een gigantische tulpenboom, de Annapaulowna boom, de Perzische slaapboom, moeraseiken, wilgen in variaties, vijg en denk ook mispel en een verrukkelijke boomgaard.

Er viel op meetstation in de buurt in juli 25 mm en in augustus tot nu toe 18 mm regen. Heb de hortensia’s die toch op heel vochtige plek in de tuin staan, flink moeten water geven.

De worteltjes die ik in een kuip zaaide zijn klaar om geoogst te worden en heb van de week de eerste lathyrusbloemetjes geplukt!!!

Een van de gele gloriosa planten gaat bloeien en vond in pot waar ik de enige overgebleven rode gloriosa plantte een klein, maar geef de hoop nog niet op, wortel/knolletje dat ik voorzichtig weer toestopte en verder met rust moet laten tot volgend jaar!!!!

Bij huis geven de tomaten, paprika’s en pepers heel veel vruchten en heb ik de twee soorten kerstomaatjes op de volkstuin geplant, ze lijken goed aan te slaan.

Op de volkstuin een voorzichtig bloemetje bij de hyachintboon en gaat het de verstopte en op open veld staande kolen voorspoedig.

De koninginnepage zou vliegen tot in september daarom heel selectief zaden weg halen in de bladvenkel (waardplant voor de koninginnepage). Heb eigenlijk helemaal niet kunnen plukken van scharnierbloem, solidago en boerenwormkruid, moet nu wel ingrijpen om hun zaden weg te halen.

Kan gele framboos, bramen en (bos)aardbeitjes plukken voor jam.

Verrassend, de vergeten, bloeiende veronia op de volkstuin.

Foto's bij deze tuinlog

Praat mee op groei.nl