Groei&Bloei 2022 week 34 Mooi, mooier en whopper

2022 week 34 Mooi, mooier en whopper

2022 week 34 Mooi, mooier en whopper

Mooi dat de lathyrus na lange aanloop toch is gaan bloeien!!

Hoorde ooit, veeg de uitgebloeide bloei van de kogeldistel en ze zullen nog langer mooi stralen, de zacht gele gulden roede erg mooi maar moeilijker te gebruiken bij schikken (of toch een poging wagen?).

De eerste dahlia bloem tot nu toe een WHOPPER ze heeft een doorsnee van wel 24 centimeter!!!!

De cosmos in eigen tuin heel bijzonder maar noem zijn bloei frottig, in de buurtuin staan ze in allerlei kleuren heel mooi te zijn net als de in diverse kleuren bloeiende zinnia’s en heel mooi deze lavatera met doorkijkruitjes!!!

Van alle kruiden die ik zaaide op de volkstuin zie ik tot nu toe alleen de dille, ze staat wel erg op zijn plaats, zijn geur moet koolwitjes wegleiden van de bloemkolen.

Eerste bloei bij trostomaatjes op de volkstuin gezien en….. ze staan er nog allemaal!!!!

Deze puntpaprika???? heeft het geweldig naar z’n zin op het zonnige zuiden op terras achter het huis.

Zaterdag maakten we een fietstocht die al lang in de planning stond, fietsen in het waterland en gebruik maken van pontje, op zeer oud voetpad/kerkepad? (al op kaart van 1850 te vinden) vroeger alleen voetpad, maar nu door vijf bruggetjes met rail, ook voor fietsers te gebruiken, het pontje bracht ons naar het mooie, idylische dorpje Holysloot, waar we voor een kerkje in het dorp een heerlijk geurende jasmijn troffen.

Foto's bij deze tuinlog

Praat mee op groei.nl