Groei&Bloei 2022 week 7 Harde wind door straalstroom

2022 week 7 Harde wind door straalstroom

2022 week 7 Harde wind door straalstroom

De straalstroom de veroorzaker van de harde wind van de afgelopen en komende tijd, vertelde weervrouw Willemijn Hoebert gisteren. De straalstroom een kilometers lange en brede rivier van wind hoog in de atmosfeer ontwikkeld af en toe een lage drukgebied(en) en die kwamen en komen nu effe allemaal onze kant op.

Het waaide al hard op 6, 7 en 8 februari, 64,8 tot 68,5 km per uur volgens weerstation hier in de buurt en gisteren was de strafste windstoot zelfs 90,7 km en er komt nog meer, al zijn de berichten dat de wind minder heftig zal  zijn, maar toch!!!!

Vanmorgen bij eerste rondje tuin kwamen deze twee prachtige zwanen mij tegemoet gezwommen, ze waren zeer nieuwsgierig en bekeken heel nadrukkelijk de tuin in (op zoek naar plekje om te nestelen????).

De schade tot nu toe ontdekt: twee pannen verschoven op het dak, pas geplaatste compostsilo aan flarden gewaaid, een eenzame krokus helemaal plat gewaaid, de pas opgepotte anemoontjes ernstig beschadigd, de knoflookje en peulen en erwten lijken niet te veel schade te hebben opgelopen. Nog niet naar de volkstuin geweest.

Foto's bij deze tuinlog

Praat mee op groei.nl

Reacties (1)

Paul

Paul

Hoi Veris,
We zitten, geloof ik, wat beschutter dan jullie; dit keer geen grote takken uit de ceders gewaaid. Het was geen weer voor krokussen. Maar het gaat opknappen. Groetjes.

Reageren op