Groei&Bloei 2923 week 11 LENTE equinox

2923 week 11 LENTE equinox

2923 week 11 LENTE equinox

Werd in bekend Engels tuinprogramma genoemd als begin van de Lente, dat omstreeks 21 maart de dag en nacht even lang zijn. Las verder op wikipedia dat tussen 17 en 27 maart de dagen in Nederland met maar liefst 42 minuten toenemen, de zon dan precies in het oosten staat, een verduidelijking dat rond 21 maart de groei toeneemt, bijzonder, een ijkpunt, LENTE equinox.

Maart roert z’n staart, is ZEER toepasselijk op maart 2023, we hebben tot nu toe zo’n beetje alles gehad: hagel, regen, sneeuw, vorst en stormachtige wind. Maar ook een super dag, vrijdag 17 maart, met aan het einde van de dag, een zeer aangename temperatuur, windstil, de zon iets afgeschermd, een PERFECTE!!! afsluiting van een middag flink aanpakken op de tuin, een overheerlijke verrassing, zo’n dag op een paar handen te tellen!

Heb na de regen, kou en stormachtige wind een flink begin gemaakt met verwijderen van: oude zaadhoofden, oud, maar bruikbaar materiaal voor op de composthoop, grassen en onkruid, maakte hier en daar bedden los om in te zaaien/te poten. Ontdekte deze prachtige witte krokus, strooide koffieprut tussen de bessen en frambozen, strooide gemalen eierschalen op plekken waar de grond zuurder lijkt te worden.

Op zonnige zaterdag compost geoogst uit wormenbak, deze ik wil gaan gebruiken in zaaibakjes en als extra gift bij te poten aardappelen.

Op de oude waterput komt de Chionodoxa op stoom.

Foto's bij deze tuinlog

Praat mee op groei.nl