Groei&Bloei Aanpassingen ivm ander soort tuin

Aanpassingen ivm ander soort tuin

Aanpassingen ivm ander soort tuin

T klimaat verandert, dus pas je tuin aan

Door de andere ligging van t perk naast t terras lag de nieuwe aanplant precies in de baan van t pad én de koude Noordewind.

ze waren klein deze ecologische planten en bleven ook klein deze plantjes. Dus moest er een winderkering  komen.

na veel kijken en denken heb ik besloten om nog meer Japans Bloedgras ( imperator cylindra "red baron " en meer Stipa tenuissima Ponytail ertussen te planten en een paar stevige planten zoals Monarda "Fireball" er tussen te zetten.  Ik had de plantafstand te groot gehouden dus ze pasten er mooi tussen. En nu afwachten weer.

De zaadjes die in de bodem zaten en nu de warmte vd zon en ook t nodige water vd gieter hebben gekregen kiemen . Ik zie van alles overal opkomen. T is en blijft spannend. Elk rondje tuin levert weer wat nieuws boven de grond op. En t nodige gewied.

Heb me zelf ook getrakteerd op :

een aparte ui. Allium Flavum. Is nu nog een paar groen blauwe bieslookachtige sprietjes.

2 stuks Chocolade Cosmos

2 stuks Honingmeloensalie, die binnen moet overwinteren maar zulke aparte rode bloemen had. Zie foto

met de knuffelbijen ging t niet zo goed harde wind, kou, vorst. Nu zag ik opeens een heleboel activiteit rond een oud bijenhotel. Ze hadden dus wat anders gekozen. Heb mn eigen bijenhotel maar in de buurt gezet in de hoop dat ze dat ook vinden.

ik ben niet zo op roze in de tuin.

plant je blauwe en witte wilde hyacintenbollen, trakteert MoederNatuur me altijd op ........eentje toch in roze?

de tafel voor t raam is een gouden greep. De hele dag wordt er gevoerd, gebadderd en gefourageerd door mussen, groenlingen en duiven, eksters en kauwen 

een nestkastjes is in gebruik bij P en Ma Pimpelmees en die zijn wat blij met 4 voerplekken , je hoort de jongen als je in de tuin bent.

Foto's bij deze tuinlog

Praat mee op groei.nl

Reacties (2)

Harry Hakvoort

Harry Hakvoort

Dag Angela, de choco cosmos zaait zich enigzins uit, maar niet hinderlijk. Dus volgend jaar goed opletten dat je zaailingen niet wegschoffelt.  De Stipa en/of bloedgras kun je ook naast de varens neerzetten voor een afwisselende compositie. Bloedgras combineert ook mooi met paarsrode zonnehoed. Deze zijn ook droogtebestendig. Heel veel planten en struiken met blauw/grijs blad kunnen ook goed tegen droogte.

Reageren op

Antje Bömer

Antje Bömer

Dag Angela, Je bent wel een beetje ongeduldig (sorrie) hoor. Lijkt me beter om eerst een seizoen af te wachten hoe alles zich ontwikkelt. Maar het is natuurlijk prima om een alternatief achter de hand te hebben. Waar bemoei ik me mee, het is jouw tuin!
Volgende week krijgen we warmer weer daar kan ik me op verheugen!

groetjes Antje

Reageren op