Groei&Bloei Blauwe duifjes en…

Blauwe duifjes en…

Blauwe duifjes en…

… meer in de knollentuin

Een schaduwtuin als de knollentuin is een fijne plek voor niet voor de hand liggende, vroegbloeiende planten, bol- en knolgewassen, die (behalve akeleien dan) niet direct opvallen door hun uitbundige bloei. Eerlijk gezegd moet ik er wel voor door de knieën om ze goed te kunnen zien, maar dan opent zich een wonderlijke wereld waarin de grenzen tussen flora en fauna dreigen weg te vallen en bloemen op vogels, vlinders of spinnen gaan lijken. Nou lijd ik wel aan prettige vorm van vrije associatie, maar kijk gerust eens mee en maak dan je eigen verhaal.

Heel vroeg in het voorjaar zijn de eerste doffertjes die van Holwortel (Corydalis), blauw en paars wit. Nu heeft de Akelei dit beeld overgenomen. En wat te zeggen van dat bloem geworden vlindervolk, spinnen of bijna ufo’s van het Elfenblad, gadegeslagen door Treurklokje, Eenbes en Valse Salomonszegel.

Foto's bij deze tuinlog

Praat mee op groei.nl

Reacties (2)

harry hakvoort

harry hakvoort

Een gracieus geheel Paul!! mooie kleuren ook. Een schaduwtuin of hoekje is een verrijking!

Reageren op

Paul

Paul

Hoi Harry,
Dank je wel. Veel van die planten heb ik in 2013 gekocht bij Koen Van Poucke uit Sint-Niklaas die helaas dit jaar is gestopt. Een verademing; gelukkig is op de Hessenhof ook genoeg te koop van deze dromerige schoonheden. Groetjes.

Reageren op