Groei&Bloei Diverse drumsticks

Diverse drumsticks

Diverse drumsticks

Momenteel laat de eenjarige Scabiosa drumstick zijn zaaddozen zien. Hij bloeit veel minder lang dan de vaste Scabiosa, maar de zaaddoosjes zijn prachtig ook op een vaas. De trommelstokjes van de uienfamilie delven in de ponytails een beetje het onderspit. Na een regenbui ligt alles plat en ik heb daarom stevig de schaar in het gras gezet. Als je een enkele pol gras hebt, kun je ze ook goed kammen c.q. plukken. Tussen de Fairyroosje komen de trommelstokjes ook tevoorschijn, maar ze hebben niet het contrasterende effect waar ik op gehoopt had. De Santolina pectinata is een eenjarig geel trommelstokje die je vaak in een boeket bloemen ziet.

Van de eenjarigen zijn ook de Klokken van Ierland uitgekomen. Ik wist niet dat daar een klein bloemetje in zou komen. Ze zijn bij mij wel wat klein (40 cm). Daarnaast staat de 3 uren bloem (zaaigoed Veris). Leuk is dat deze nog een zweemkleurtje paars aan de buitenkant hebben. Ook deze kunnen 60 cm hoog worden, maar bij mij zijn ze kleiner. Ze staan achter de Kaardebollen, die gaan als een speer. Maar gelukkig zijn deze 2- jarig dus die zien we volgend jaar pas.

De meerkleurige Iberis begint al een mooie borderrand te worden. Het wachten is op het verkleuren van de Hydrangea’s.

Het Hazepootje stoelt mooi uit en ik hoop daar eind van het seizoen zaad van te verzamelen.

De bruine korenbloem is helemaal niet bruin maar donkerpaars. Hij is kleiner en minder uitbundiger dan de blauwe.

Vlinders zijn er genoeg. Wel valt me op dat het veel Dagpauwogen zijn. Met ongeveer 45 vlinderstruiken in een lange haag moet dat natuurlijk wel lukken. Ze zijn allemaal gestekt van een moederplant. Als je een klein soort koopt is deze gemakkelijke met een heggeschaar te snoeien. Die van mij worden uiteindelijk nog wel 1.50 meter hoog. Bij de voorjaarsnoei gaan ze terug naar 30 cm, de herbloeisnoei gaat terug naar 80 cm. De vlinders zijn ook dol op de Verbena en later in het jaar de  sedum.

De donkergele Coreopsis pubescens sunshine superman vind ik iets minder mooi dan de zachtgele Coreopsis vericillata moonbeam. De eerste gedraagt zich meer als een eenjarige en komt dan ook op verschillende plekken op. Daarachter staat de donkerblauwe Veronica longifolia Marietta.

De roze Astilbe staat in de schaduw en heeft daarom wat minder last van de droogte.

De Clematis The president kent een enkele bloem de clematis vit puper p.elegans die 3 meter hoog de boom in klimt heeft honderden bloempjes. Verder nog de minimouse hosta, een papaverzaaddoos een 2 meter hoge wijnruit en de winterharde fuchsia.

Zoals Veris zegt, we komen toe aan de 2e zomerhelft. Voor mij is dat altijd de periode na het scheren van de (beuken)hagen.

Foto's bij deze tuinlog

Praat mee op groei.nl

Reacties (1)

Angela's tuin

Angela

wat ziet t er gaaf uit , Harry/

Reageren op