Groei&Bloei Droog

Droog

Droog

Gortdroog

T is droog in de tuin.

moet eerlijk bekennen , dat ik ben gaan watergeven met de gieter, vooral de nieuwe beplanting, die ook nog volop in de wind stonden. De aarde nam totaal geen water op.

dus heb ik mn oude watergeefsysteem voor de groentetuin maar weer te voorschijn gehaald, gemonteerd en een half uur 

weet dat t niet helemaal goed is. Maar nu groeien ze tenminste.

t was heerlijk tuinweer. Buiten ontbijten en rommelen.

heb een kweekkas op hoogte gekocht en toch maar wat gezaaid. Een rood afrikaantje en wat zaadjes die ik van iedereen kreeg.

de doorzichtige kap kwam stuk aan ondanks de bubbels waarin t was verpakt na een telefoontje met het betreffende tuincentrum, kreeg ik de volgende dag al een nieuwe toegestuurd  hulde!
 In de tuin wordt de waterbak veelvuldig gebruikt, badderen water drinken.Moet m steeds bijvullen.

Ook wordt er druk gefourageerd door vogel- ouders. De pimpelmezen in mn nestkast zijn nog niet uitgevlogen.

De gebroken zonnebloemkernen worden gretig gegeten op de vloerplank, ook de net uitgevlogen kleintjes kunnen dit zelfstandig eten. 
als buienradar  gelijk krijgt krijgen we straks regen.

pen weer wat foto's erbij

Foto's bij deze tuinlog

Praat mee op groei.nl

Reacties (2)

harry hakvoort

harry hakvoort

Hoi Angela,
voor de nieuwe planten lijkt wat extra water niet overbodig. Goed dat je een druppelsysteem hebt, het bespaart water en dringt net zo gemakkelijk de grond door.
Voor een beukenhaagje gebruik ik ook zoiets. Hier is het ook kurkdroog en maandagmiddag zou hier wat vallen. Nou 2 mm….  Heb eens teruggezocht, het heeft hier vanaf 1 maart maar 80 mm geregend. Heb de boel onder water gezet met de grondpomp. Is veel werk met getrek met slangen maar wel echt nodig.

Reageren op

Paul

Paul

Hoi Angela,
Met deze wind en zon is water geven met een nieuwe inplant echt wel nodig. Leuk dat je jonge meesjes krijgt. Hier zijn de meeste kastjes leeg gebleven, misschien omdat in de buurt nog buxus staat die alleen groen blijven door het vele bespuiten. Jammer hoor. Wij hebben jaren terug de buxus al vervangen. Fijne week.

Reageren op