Groei&Bloei Een gepland GROEN voornemen - Blik op de Tuin no. 1039 week 52/2021

Een gepland GROEN voornemen - Blik op de Tuin no. 1039 week 52/2021

Een gepland GROEN voornemen - Blik op de Tuin no. 1039 week 52/2021

Laten we het goede voorbeeld geven door te laten zien hoe mooi een groene tuin kan zijn en dat het niet per definitie betekent, dat je er de hele week bezig moet zijn!!!

Op dinsdag 6 juli van dit jaar heeft een groot aantal organisaties, waaronder Tuinbranche Nederland, NL Greenlabel, de VHG, IVN, het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat e.a. een overeenkomst gesloten over het vergroenen van tuinen. Het doel van de betrokken organisaties is om bewoners en gemeenten van Nederland te stimuleren om de buitenruimte zo klimaatbestendig mogelijk in te richten. De campagne draagt de slogan: ‘Een groener Nederland begint in je eigen tuin’. In het komende jaar is het daarom van 12 tot en met 18 april  de Week van de Groene Tuin. Tuinbezitters krijgen dan tips en informatie over het verwijderen van stenen en het planten en beheren van groen; een voortzetting dus van ‘Tegel eruit, plant erin’, een initiatief van KMTP/Groei & Bloei.

Maar waarom daarop wachten? We zouden juist nu al moeten bedenken hoe we in het komende tuinseizoen klimaatvriendelijker kunnen gaan tuinieren. Daar nu al mee bezig zijn, scheelt veel tijd als je weer in de tuin aan de slag gaat. Doe iets met de opvang van regenwater en/of koppel je hemelwaterafvoer van het riool af; maak een wadi. Verbeter de biodiversiteit en zorg voor planten waar wilde bijen en vlinders baat bij hebben. Kies qua beplanting voor meer variatie, zodat er van het vroege voorjaar tot aan het einde van het jaar iets in de tuin te zien is. Kies vooral voor minder verharding en veel GROEN en laten we in 2022 de wereld weer wat groener maken. Uw kinderen en kleinkinderen zullen u dankbaar zijn. Succes en een mooi  en gezond 2022 toegewenst!

Anneke

T  twitter.com/blikopdetuin; 

F facebook.com/GroeiBloeiWestland.

Vragen kunt u stellen via:

info@westland.groei.nl; activiteiten van Groei en Bloei Westland vindt u op: westland.groei.nl.

Foto's bij deze tuinlog

Praat mee op groei.nl