Groei&Bloei Eerstbloeiende eenjarigen

Eerstbloeiende eenjarigen

Eerstbloeiende eenjarigen

De gezaaide eenjarige blauwwitgele lupine bloeit. Achteraf hadden ze iets dichter op elkaar kunnen staan, want deze lupine is beduidend slanker dan de meerjarigen. Ook de eerste iberis bloeit. Gelukkig staan ze op de juiste plek en ik hoop dat ze veel voller worden. De stekjes van de leeuwenoor hebben het moeilijk. Het blad is geel/wit, nauwelijks groen. Kan magnesiumgebrek zijn of zonnebrand. Dat laatste lijkt me minder aannemelijk omdat het een subtropische plant is.

In de vijver is het een gekwaak van jewelste. Kikkerdril zie ik nog niet, maar ik schat dat er toch zo’n 10 kikkers aanwezig zijn. De geelwitte waterlelie bloeit met een 6-tal bloemen tegelijk.

De meikeverplaag is voorbij. De vrouwtjes zijn de grond ingekropen om eitjes af te zetten en de mannetjes gaan dood. Nu maar afwachten hoeveel last we volgend jaar hebben van de engerlingen.

De grote sieruien doen het nog even en worden dan gevolgd door de trommelstokjes.

Van een olifantsoor in de emmer  is een scheut ontstaan bij de stam van de plataan. Heel vreemd want deze heeft niet gebloeid of zaad gezet. Heb hem ook niet verpoot. Ze kunnen niet tegen vorst dus het is me een raadsel hoe deze daar komt.

De blauwe malva zaait zich altijd een beetje uit. Vanuit de sierpot komt het vanzelf eronder te bloeien. Heb nu ook een witte bodembedekkende malva,  deze zet wat langere stengels.

Galega hartlandii his Majesty ofwel het blauwe geitenkruid (wat een verschil in benaming) bloeit dit jaar beter dan voorgaande jaren, hij matcht mooi bij de blauwe geraniums. De blauwpaarse verbena bon. Lollipop komt trouw uit op dezelfde plek. Hij bloeit iets eerder dan de grote verbena’s en wordt niet hoger dan 60 cm. De blauwroze ruit doet het goed, hoewel ik de fijnere “Elin” kwijt ben geraakt.

Nog een foto van de Rodgersiabloem en de witte bergvaleriaan. Heb deze verplaatst naar de witte border bij de erigeron en gipskruid. Valeriaan heeft lange penwortels, dus je moet diep steken om ze eventueel te verplaatsen

De gele bieslelie kwam ik tegen bij Meihuus in Breedenbroek. Een mooi geelwitte bloem met rode adertjes.

En voor het overige nog enkele roosjes met Pluto ons paard achter de rode struikroos.

Foto's bij deze tuinlog

Praat mee op groei.nl