Groei&Bloei Eind september

Eind september

Eind september

Na regen komt zonneschijn

Vandaag een mooie droge zonnige dag zonder wind.

dat is fijn, want een boomchirurg is nu bezig mn Esdoorn te snoeien. In deze rare energie-crisis tijden neemt hij zon weg van mn zonnepanelen.Dat wordt nu anders met een bijna kale boom.

de tuin maakte zich ondanks de droogte op voor een tweede bloei als je de uitgebloeide bloemen eruit haalde. deze regenachtige periode heeft daar een hoop goed aan gedaan  

Alles staat er nog knap bij.  Heb de botanische tulpjes ontvangen en die gaan eerdaags de grond in.

De nieuw inrichting van de tuin vangt goed t vele water op.

ik heb appels, 2peren en nog een handvol herfstframbozen kunnen plukken..

Weet iemand wanneer je mais kan oogsten ?
Mn gesloopte zonnebloem geeft niet gauw op. Aan de geknakte steel zit weer een nieuwe zonnebloem.

gister is mn boom gesnoeid. Hij staat er wat naakt bij nu, maar t kwam steeds weer goed. De boomchirurg heeft t nestkastje wat bewoond geweest is opengemaakt en vond een mooi nestje binnenin. Dus t is weer vacant voor nieuwe bewoners   

Foto's bij deze tuinlog

Praat mee op groei.nl

Reacties (1)

harry hakvoort

harry hakvoort

Hoi Angela,
Bij ons in de omgeving is alle mais al van het land. Dat is snijmais en ik neem aan dat je suikermais hebt. Hangt wel van soort en tijd van aanplant af. Zo te zien ziet je kolf er nog vrij groen uit. De kolf kun je voorzichtig tevoorschijn halen. De draden/kwast moeten bruin en droog zijn en de kleur van de maiskorrel midden geel, beetje oranje.  Geel wit is niet goed en donkeroranje ook niet (te rijp). Als ze te rijp zijn dan zijn de korrels te hard. Je moet de korrel iets kunnen indrukken waardoor er wat wit sap uitkomt.
Pluk je de kolf te vroeg, dan zijn de korrels nog niet echt lekker en zoet. Wacht je te lang, dan krijg je harde korrels die melig smaken. Als je ze plukt dan moet je ze binnen een aantal dagen opeten anders gaat de zoete smaak verloren.

Reageren op