Groei&Bloei En toen kwam er…

En toen kwam er…

En toen kwam er…

…regen.

Ondanks de enorme kwak sneeuw die we hebben gehad en het dooiwater dat erop volgde, hebben we voor mijn gevoel een heel droge tijd achter de rug. Onze Japanse sneeuwklokjesboom reageert daar ondankbaar op door het bloeien een jaartje over te slaan. Om die reden heb ik menige emmer water aan de voet dat deze prachtige heester/boom leeg gestort. Blij dat de natuur het voor nu even overneemt. Regen, laat maar vallen…

De vroege bloeiers hebben daar geen last van: Toverhazelaar, Schijnhazelaar (hier de Corylopsis spicata op de foto), Winteriris (Iris unguicularis o.m. te koop bij de Hessenhof), Papierstruik (ja, ik had er twee waarvan de mooiste is doodgegaan), bol- en knolgewassen nog te over in bloei, een late (of vroege) bloem aan de Rosa chinensis  ‘Viridiflora’ en een rommelig heestertje waarvan mij de naam nu ontschiet en bij gebrek aan beter komt witte Forsythia het dichtst in de buurt.

Voor Angela twee foto’s van de Daphne tangutica, eentje met een kromme rug zwoegend onder een berg sneeuw en eentje zoals die nu weer fier overeind staat. En voor Lyda één met een probate manier om (naakt)slakken effectief uit zoals hier de koude bakken te houden: koperband.

Fijn weekend verder.

Foto's bij deze tuinlog

Praat mee op groei.nl

Reacties (2)

Veris-lente

Veris-lente

Hé Paul,

En toen kwam er….... ik dacht heel veel wind en zie heel veel bloemen, maar jij kijkt uit naar water in herfst en winter…........... Snap het, want wat een prachtig resultaat, mooi vast gelegd tegen de strakblauwe lucht, ook de andere bloemers niks mis mee. Net als stekken/dubbelen.
Fijne zondag.

Reageren op

Paul

Paul

Hoi Veris,
Nou eerlijk gezegd kijk ik uit naar regen en liefst vandaag.
Je moet me wel even op weg helpen met jouw: Net als stekken/dubbelen.
Groetjes.

Reageren op