Groei&Bloei Kanniedood - Blik op de Tuin 1026 week 39/2021

Kanniedood - Blik op de Tuin 1026 week 39/2021

Kanniedood - Blik op de Tuin 1026 week 39/2021

De medische eigenschappen van planten zijn al eeuwenlang bekend bij de mens; ook tegenwoordig maken we er nog volop gebruik van.....

Niks uit potjes of tubetjes, maar direct van Moeder Natuur, dat is wat Freek Weststeijn, strateeg bij Dr. Green voor ogen heeft, als hij vol passie over de 300 bioactieve stoffen van Aloë barbadensis miller - in de volksmond Aloë vera - vertelt. Niet voor niets verkoopt Dr. Green via de webshop daarom, naast Aloë vera planten, ook biologisch gekweekte, verse bladeren van de plant in diverse groottes met daardoor verschillende hoeveelheden pure onbewerkte gel, die zeker vier weken houdbaar is. Terwijl de stek van de meer dan 500.000 planten op de kwekerij in Naaldwijk uit Guatemala, Midden-Amerika, komt, zijn de bladeren die het bedrijf na het groeiproces op Hollandse bodem oogst kakelvers en is de heilzame werking dus optimaal. Naast het feit, dat de gel van de plant desinfecterend is, kan het ook heilzaam zijn bij huidproblemen, zoals acné of eczeem. Schoonheidssalons uit heel het land zijn klant van het bedrijf en gebruiken de gel, vaak in combinatie met avocado en kokosolie, tijdens hun behandelingen. Aloë is een geslacht uit de familie der Aspodelaceae, Affodilfamilie. Waar de plant van origine groeide is onbekend, maar het kan zowel de streek rond Kaapstad in Zuid-Afrika of het Arabisch schiereiland zijn. In ieder geval reiken de eerste schriftelijke vermeldingen van Aloë terug tot het oude Egypte van 6.000 jaar geleden. Het gebruik van deze volgens de Egyptenaren, plant der eeuwigheid stond synoniem voor het streven naar fysieke schoonheid. Als kamerplant is Aloë vera makkelijk te verzorgen. Een zusje van ‘vera’, Aloë variegata heeft daarom in Zuid-Afrika zelfs de bijnaam ‘Kanniedood’. https://drgreen.nl/aloe-vera/.

Anneke

T  twitter.com/blikopdetuin; 

F facebook.com/GroeiBloeiWestland. Vragen kunt u stellen via: info@westland.groei.nl; activiteiten van Groei en Bloei Westland vindt u op: westland.groei.nl.

Foto's bij deze tuinlog

Praat mee op groei.nl