Groei&Bloei Knuffelbijen 1

Knuffelbijen 1

Knuffelbijen 1

Eindelijk

De zon schijnt en omdat t oostenwind is zit er nu een heel huizenblok als buffer tussen en kent mijn tuin eindelijk een beetje rust.

ook de knuffelbijen profiteren van hun plekje op de zuidmuur.

en vanmorgen was t eindelijk zover....4 mannetjes patrouilleerden al dagen rondom t kokertje om te kijken of de vrouwtjes al uit hun winterslaap kwamen......ze kwamen eindelijk uit kokertje.

die vrouwtjes worden meteen bevrucht door deze mannetjes. 
In t pakket, waarin ze aankwamen zit dan ook een informatiekaart de vlucht vd metselbijen.een mannetje is kleiner dan t vrouwtje en herkenbaar aan zijn witte haartjes op z'n kop. . Je denkt de eerste keer dat zie ik vast niet als ze langsvliegen. Maar uiteindelijk zitten ze vaak stil en kun je t goed zien. Zo leuk.

verder heb ik nog wat klusjes in de tuin gedaan . T was fijn in t zonnetje alles om ons heen wordt groen.

Foto's bij deze tuinlog

Praat mee op groei.nl

Reacties (1)

Antje

Antje

Dag Angela,

Mooie foto’s van je knuffelbijen… Denk dat ze nu wel weer een schuilplekje hebben opgezocht. Moeten de mannetjes maar effe geduld hebben…..
Heb totaal geen verstand van bijen, maar ik heb afgelopen dagen toen de zon zo lekker scheen wel een paar dikke hommels rond zien vliegen. Tot groot vermaak van mijn kater, maar hij heeft ze gelukkig niet te pakken gekregen.

groetjes en blijf gezond

Reageren op