Groei&Bloei Lenteachtige nazomer…

Lenteachtige nazomer…

Lenteachtige nazomer…

… zomers kleurige herfst.

Een week van uitersten. Even dacht ik dat het aan mijn bril lag, maar nee, er zitten echt bloemen in de kastanjeboom. Nu is het wel een bijzondere boom met enige historie en zeker twintig jaar oud. Normaal zou dat een reus moeten zijn, maar deze is door onze oudste zoon als jochie in een potje grond gedaan en zo ieder jaar - zij het pijnlijk langzaam - groter geworden. Maar potten hebben water nodig en dat kan ik niet altijd bijhouden, zeker niet nu de beide mannen uitgevlogen zijn. Toch is er blijkbaar genoegd water gevallen om de waan van de lente op te roepen in deze super bonsai, hoogst waarschijnlijk de eerste keer in zijn leven. Om nog kastanjes te krijgen, daarvoor is het jaar waarschijnlijk te kort. Iets anders is dat voor mijn Tibetaans Peperboompje, die bloeit drie keer per jaar en slaagt er zeker in vruchtjes voor te brengen. De inheemse Cyprische cyclaam bloeit nu en bij mij soms ook in het voorjaar. De zaaddozen uit het najaar zijn tegelijk klaar/rijp als de zaaddozen die in het voorjaar zijn ontstaan en dat is wel heel bijzonder.

De zomer en de herfst kleuren een klein deel van onze tuin strandbaloranje en daar worden we heel vrolijk van. Ik had dat niet verwacht. Met oranje en rood heb ik namelijk verder niets, maar van Oost-Indische kers, dat voelt heel blij en dat frisse fijn geaderde blad, een verademing. Toch maar weer eens voorzichtig wat Helenium gaan toelaten in onze tuin… knipoog.

Foto's bij deze tuinlog

Praat mee op groei.nl

Reacties (3)

Veris-lente

Veris-lente

Hé Paul,
Loggen lukt niet en reageren op Groei en bloei loopt niet lekker, probeer maar wat.
Hoorde van vriendin dat haar appelboom met appels stond te bloeien???
Groet

Reageren op

Paul

Paul

Hoi Veris,
Mariette schreef me dat er iets met de spambeveiliging was. Moet opgelost zijn nu.
Apart van die appelboom, vruchten en bloei aan dezelfde boom. Dit weekend proberen een beetje van het weer te genieten.
Fijn weekend.

Reageren op

Angela's tuin

Angela

Hoi Paul,

Ja OostIndische kers is zo’n blije plant daar wordt je gewoon vrolijk van.
Wij hebben m de laatste jaren ook in de tuin. Door de droogte kwam hij pas in juli/aug tot kiemen en is nu dus volop in bloei.

Reageren op