Groei&Bloei Regendruppels

Regendruppels

Regendruppels

Zijn mooi te vangen op de foto’s. Gelukkig is er een klein beetje regen gevallen. Sommige planten houden de regendruppels wat langer vast. Bijna iedereen weet wel dat dat bij de Vrouwenmantel gebeurd, maar ook bijvoorbeeld de Olifantsoor houd druppels vast.

De verschillende Dahlia’s komen uit. Een van de mooiere die ik gekregen heb is een rode met een klein geel hartje. Er zijn ook gele Dahlia’s uitgekomen. Die heb ik bewust voor de Guldenroede Firework gezet voor een fijn/grof gele compositie. Maar die moet nog gaan bloeien.

Van de Zinnia’s heb ik momenteel een een gele en een oranje gele soort. De gele lijkt wel een beetje op de Zonnehoed Green Jewel, die ook in de bloei komt. Daarnaast staat wat gele Cosmea. Dit soort blijft beduidend lager dan de roodbloemigen. De Leeuwenoor is inmiddels ook “ oranje boven”. Opvallend is dat deze met knoppen in etages bloeit, net als de Phlomis, maar hij groeit ook etagegewijs in de knop zelf. Ik had ze op 3 verschillende plekken geplant. Helaas is slechts 1/3  aangeslagen en  bereiken ze niet de normale hoogte. Hij is door zijn kleur wat moeilijk te combineren. Had ze ook bij de oranje Trompetklimmer gezet maar daar bloeien ze niet. Een combinatie met bijv. de paarsblauwe Vernonia zou misschien ook goed kunnen. Iets voor volgend jaar.

De 3-uren bloem krijgt nu ook mooie zaadknoppen en de Hertshooi krijgt bessen. Mooi voor op de vaas!

Foto's bij deze tuinlog

Praat mee op groei.nl

Reacties (2)

Antje

Antje

Prachtige foto’s Harrie.

Reageren op

Angela's tuin

Angela

hoi Harrie,

wat een apart bloeiende plant je Leewenoor>
jammer dat er niet meer planten wat gedaan hebben.
gaaf al die bloedharten, Moeder Natuur maakt zoveel mooie dingen

Reageren op