Groei&Bloei Slak…

Slak…

Slak…

…betrapt.

Na zoveel regen hebben de slakken hier de vrijehand “genomen”. Opvallend is dat de nieuwe planten die ik al eerder plantte minder door slakken geplaagd worden dan de planten die nog in hun potje staan en wachten op betere tijden. Nou, gezien het weer zijn die gelukkig aangebroken.

Het eerste merelnest is bijna uit, evenals die van de kauwtjes in de bosuilenkast. Voor het eerst is geen enkel mezenkastje bewoond in de tuin, maar de Tjiftjaf is druk in de weer en de Zwartkop (foto 15) laat zich ook gelden. Kortom en valt (toch) genoeg te volgen in de knollentuin.

Ik maakte wat foto’s van boven op een grauwe dag en zag dat zelfs een slak de tuinposter voor echt aanzag (foto 5 en6)

Tussen de buitjes door ook even blik geworpen op de witte prarielelie (Camassia leichtlinii ‘Alba’) en nog wat andere planten.

In de kas rijpen de zaden van mijn cyclamen lekker door. Het meeste blad is al afgevallen. Dat maakt onderhoud en water geven een stuk gemakkelijker. De zaailingen van november december groeien goed door. Die van hederifolium hebben al vijf bladeren en die kan ik met een maandje selecteren op blad en oppotten. Moet het in de tussentijd natuurlijk weer niet té warm worden, anders verliezen die ook hun blad en kom ik in tijdnood.

De laatste foto is vanuit de kamer genomen en die pakt ruim de rode valeriaan mee voor nog meer diepte.

Misschien lukt het me om een filmpje te plaatsen. Ik st zo’n beetje met mijn rug tegen de zuidkant van ons huis en de tuin is daar ongeveer 6 m diep of ondiep zo je wil, maar lijkt veel dieper…

Foto's bij deze tuinlog

Praat mee op groei.nl

Reacties (4)

Harry Hakvoort

Harry Hakvoort

Nou, dat met die poster daar ben ik dan ook mooi “ingetuind”. Een fraaie combinatie met die azalia? en klimroos. Welk soort is dat die al zo vroeg bloeit? groet Harry

Reageren op

Veris-lente

Veris-lente

Hé Paul,
De knollentuin een super bloementuin, spectaculair!!! Allemaal gevolg van flink aanpakken/poten!!!  en de voorjaarsregen van de afgelopen dagen. De rozenwaterval een plaatje,  je keurig geschoren gras steekt lekker af. Ga er naast lekker koetele, ook heerlijk van genieten!! Succes met selecteren van de cyclamen!!!

Reageren op

Paul

Paul

Hallo Harry,
Door de jaren gaat hij mooi op in het gehaal, maar zelfs in de winter doet hij goed!
De Azalea is Azalea ‘Rosalind’ komt van Esveld. In 10 jaar een meter hoog en breed, maar deze is ruim 20 jaar dus reken maar het dubbele. Het roosje is ook ongeveer zo oud en heet Rosa ‘Climbing Pompon de Paris’ ik meen ooit bij De Wilde gekocht. Fijne weekend verder.

Reageren op

Paul

Paul

Hoi Veris,
Deze tijd van het jaar is dit stukje van onze tuin op zijn fraaist. We hebben natuurlijk het geluk gehad dat het zo’n koude en natte april -mei was dit jaar. In een warm seizoen is alles binnen twee weken zo weg. De combinatie roos/azalea/blauwe regen is langzaam naar elkaar toegegroeid en gelukkig of door toeval tot stand gekomen.
Ik had al eerder iets willen plaatsen over de cyclamenfabriek, maar dat wilde er niet van komen door van alles en nog wat. Ik maak de komende week een paar foto’s .
Vanmiddag ga ik nog wat ringen rond planten plaatsen naast de border. Dat doe ik alleen daar, de rest mag het uitzoeken naast en door elkaar, maar ik zet toch meestal slappe planten tussen planten die geen steun nodig hebben dus zal het allemaal wel meevallen. En dan even onderuit.
Geniet van deze mooie zondag en hopelijk nog de rest van de week.

Reageren op