Groei&Bloei De mooiste voorjaarsbloeiers

De mooiste voorjaarsbloeiers

De mooiste voorjaarsbloeiers

Ik vind het voorjaar de mooiste periode id tuin !

Ik geniet niet alleen vd bloemen maar ook van de vogels, en andere dieren om mij heen. Ben wel gestopt de vogels bij te voeren, ze moeten nu genoegen nemen met kaaskorstjes en het klokhuis vd appel die ik dagelijks eet. Af en toe zitten ze op de stoellening nog geen meter vh raam: komt er nog wat?

Ik dacht dat er iemand tegen de ruit tikte, maar bij nader inspectie lag er een wants met de pootjes omhoog te spartelen. Heb hem weer omgekeerd en toen rolde die zich op en bleef heel lang stil liggen. Ik dacht dat-ie het niet overleefd had maar na een poosje kwam er beweging in, heb hem voorzichtig in een glas geschoven en buiten op de aarde van een bloempot gezet. Daar ging die tot mijn verbazing zich letterlijk ingraven.....

Foto's bij deze tuinlog

Praat mee op groei.nl

Reacties (3)

harry hakvoort

harry hakvoort

Hoi Antje, mooie kleuren in de tuin. zijn de bloemen van de 1e foto die van een Weigela? En de roos Veilchenblau? samen met de sieruien past het goed bij elkaar. Nu heb ik niet zo veel verstand van insecten, maar volgens mij is dit geen wants, die zijn meer driehoekig en plat en hebben langere sprieten en poten. (google maar eens)  Dit lijkt meer op een juni- of rozenkever. (nakomelingen zijn ook engerlingen) Of een ander torretje.

Reageren op

Antje

Antje

Het is de weigelia ’ Nana Variegata’  Harry ,

Welk insect het is ben ik nog niet uitgekomen.

Reageren op

Antje

Antje

Het is de rozenkever! 

Heb afgelopen week dezelfde kever nu id berging gezien.
Las op internet dat ie niet gevaarlijk is voor mensen.

Reageren op