Kerst met Jan van Doesburg!

Kerst met Jan van Doesburg!

Floral designer Jan van Doesburg geeft speciaal voor Groei & Bloei een kerstdemo! I.v.m. Corona hebben we de demo zonder publiek opgenomen in Jan's studio. Jan maakt een groot aantal stukken en vertelt uitgebreid over de werkstukken en deelt zijn visie op bloemwerk. Mercedes Docter presenteert en stelt rake vragen. Zeker, het is anders dan anders ...  maar hoe leuk is het dat je dit vanuit je luie stoel kunt meemaken? Dus ga er lekker voor zitten en geniet van de master!

Jan werkt in de video met veel verschillend materiaal. Kerstballen, riet, takken van notenboom, mossen, dennenappels en nog veel meer. Hij gebruikt prachtige nerines, die ter beschikking zijn gesteld door Bas van Keulen uit Heemskerk

Jan van Doesburg is oud docent bloemsierkunst aan de agrarische lerarenopleiding van Aeres Hogeschool Wageningen (voorheen Stoas) en de HAS in ’s-Hertogenbosch. Hij is internationaal actief en heeft als de professionele hobby de geschiedenis van de Westerse Bloemsierkunst waarover hij meer dan 150 artikelen publiceerde.

Hij geeft momenteel les aan de European Floral Design Academy (onderdeel van Aeres University of Applied Sciences Wageningen) en het Institut de Artflor in Hong Kong.