Palmiers met zongedroogde tomaten en rozemarijn

Palmiers met zongedroogde tomaten en rozemarijn

Bij ieder feestje zijn ze altijd een succes. Ook lekker bij een picknick of tijdens een fietstochtje (langs tuinen!?) als je trek in iets hartigs hebt.

Ingrediënten:

  • 500 gr kant-en-klaar bladerdeeg (uit koeling of diepvries (ontdooid))
  • Beetje bloem (voor bestuiven werkblad)
  • Potje zongedroogde tomaten (280 gr uitgelekt), klein gesneden
  • Paar takjes verse rozemarijn (alleen de naaldjes, klein gehakt)
  • 1 ei, licht losgeklopt


Bereiding:

Strooi wat bloem over je werkblad en rol het bladerdeeg uit in een rechthoek van ongeveer 30x35 cm en een paar millimeter dik. Verdeel de stukjes zongedroogde tomaat over het bladerdeeg en strooi de fijngehakte rozemarijnnaaldjes erover heen.
Leg de korte kant van het bladerdeeg naar je toe en ga beide lange zijden van het bladerdeeg naar elkaar toerollen totdat de rolletjes elkaar in het midden van de deeglap raken. Borstel wat van het losgeklopte ei over het midden zodat de twee helften aan elkaar blijven plakken. Leg de rol op een bakplaat en zet het geheel voor minstens 30 minuten in de koelkast om op te stijven.

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Haal het deeg uit de koelkast en snijd met een zeer scherp mes plakjes van ongeveer 1 cm van de rol af. Leg de plakjes plat op de bakplaat en borstel de bovenkant van ieder plakje met het losgeklopte ei. Bak de plakjes gedurende ongeveer 10-15 minuten tot ze mooi gerezen, krokant en goudbruin zijn.
Verwijder de palmiers dan uit de oven en laat ze op de bakplaat afkoelen.

Meer recepten met kruiden en groenten uit eigen tuin

Recept en foto van Janine

Meer in deze categorie