EGO Power+ biedt nieuwe gebruiksvriendelijke apparatuur voor plezierig en gemakkelijk tuinonderhoud

EGO Power+ biedt nieuwe gebruiksvriendelijke apparatuur voor plezierig en gemakkelijk tuinonderhoud

EGO breidt zijn assortiment tuinmachines uit met grastrimmers, heggenscharen en grasmaaiers die met krachtige accu’s licht in gewicht, handzaam, emissievrij en vrijwel geluidloos zijn. Duurzaam tuinieren, dat wil toch iedereen met of zonder groene vingers?

Het voorjaar is begonnen en daarmee is het startsein voor het tuinseizoen gegeven.

Snoeien, grasmaaien, terras opschonen, zaaien en planten, alles voor het grote genieten in de zomer. En natuurlijk duurzaam. EGO zet in op tuinieren zonder uitstoot en zonder geluidsoverlast. Dat doen zij met tuinmachines die werken op een accuplatform. Door het ontbreken van een verbrandingsmotor worden geen schadelijke stoffen uitgestoten. Verantwoord tuinieren met plezier. 

EGO Power+ biedt nieuwe gebruiksvriendelijke apparatuur voor plezierig en gemakkelijk tuinonderhoud

EGO heeft ook diverse grasmaaiers in het assortiment waar je diverse maaihoogtes kunt aanhouden, bijvoorbeeld de nieuwste waar je zittend met een stuur als in een auto over je gazon kunt rijden, de ZT4201E-S (vanaf € 5.999,00). Handig is de zichtbare plaatsing van de LED-indicator die de accustatus prettig weergeeft en je zit op een comfortabele stoel met hydraulische vering. De maaier heeft ook een USB-aansluiting en cruise control voor degenen die een flink aantal uren aan hun gazon besteden.  Wil je liever achter je maaier lopen? Dat kan ook met een duwmaaier, de LM1701E (vanaf €599).

Bijenstichting

EGO werkt nauw samen met de Bijenstichting voor tips voor een bij-vriendelijke tuin. Het advies: maai het gras niet het hele seizoen maar zorg voor een gevarieerde hoogte zodat insecten en bijen ook blij van je tuin worden. De visie van EGO is dat alle verbrandingsmotoren met alle uitstoot van dien, uit de tuinen verdwijnen. Dit noemen ze hun Challenge2025.

Ergonomisch ontwerp

De tuinmachines van EGO zijn niet alleen duurzaam, maar er is ook gelet op gebruiksgemak. Nieuw in het assortiment is bijvoorbeeld de grastrimmer met Line IQ™. Deze gloednieuwe grastrimmer is een wereldprimeur en maakt een einde aan het in- en uitvoeren van maaidraad. Door het ergonomische ontwerp, de verstelbare handgrepen en de telescopische steel is de grastrimmer ontworpen om alle daarvoor bestemde taken in de tuin met het grootste gemak uit te voeren. De twee vooraf ingestelde variabele snelheden maken de grastrimmer geschikt voor het dagelijkse werk en de zwaardere klussen.  

En voor het snoeien van hagen is er de nieuwe heggenschaar, de HT2600E, met een bladlengte van 66cm. Voor extra comfort is het apparaat ook voorzien van een draaibare handgreep, waardoor het gemakkelijker is om de zijkanten en toppen van hagen te snoeien.

De grastrimmer is los te verkrijgen (ST1610E-T) voor € 319,00 en compleet als kit met accu en lader (ST1613E-T) voor € 499,00.

De HT2600E heggenschaar van EGO is los verkrijgbaar (HT2600E) voor € 249,00 en als kit met een accu en oplader (HT2601E) voor € 389,00.

Alle tuinmachines worden aangedreven door EGO's 56V Arc LithiumTM accutechnologie. De toonaangevende accu's van EGO zijn van het hoogste niveau, leveren een betrouwbaar vermogen en zijn geschikt voor alle EGO-producten.

Veel plezier met tuinieren en nu maar hopen op een mooie zomer!