Winnaars fotowedstrijd stads- en balkontuin

Winnaars fotowedstrijd stads- en balkontuin

In juni kon je via onze website meedoen aan onze fotowedstrijd 'De stads- en balkontuin'. Dat bleek een inspiratiebron voor onze lezers en volgers! We hebben meer dan 250 prachtige foto’s mogen ontvangen. Bedankt voor alle inzendingen! Fotograaf Martin van Lokven heeft de foto's bekeken en kwam tot 5 winnaars ... De eerste prijs gaat naar Ramon Smit met zijn foto 'Onder de Katsura'.

Winnaars Groei & Bloei fotowedstrijd 2022

De eerste prijs gaat dus naar Ramon Smit met zijn foto 'Onder de Katsura' (hierboven zie je een uitsnede). De tweede prijs is voor Truus Smets met haar foto 'Romantisch hoekje in onze stadstuin'. Beiden krijgen een workshop workshop natuur- en bloemenfotografie bij Martin van Lokven cadeau.

De derde prijs gaat naar Amanda Blom met 'Zeldzame Saitis barbipes springspin in eigen tuin' en Birgitte Bergman met 'Me and my shadow' won de vierde prijs. De vijfde plaats is voor Marjolein Boer
met haar foto 'Slechts 6x6 maar wat n genot ...'. Van harte gefeliciteerd allemaal!

Bekijk hieronder de foto's van alle winnaars en de toelichting van Martin bij de 1e en 2e prijs. Maar eerst nog even de prijzen:

  • 1e prijs en 2e prijs: deelname aan een 1-daagse workshop natuur- en bloemenfotografie naar keuze van Martin van Lokven. Zie hier het overzicht van workshops 
  • 3e prijs: 1 jaar lang gratis lidmaatschap G&B (voor nieuwe én huidige leden) 
  • 4e prijs: VVV bon van 50,-
  • 5e prijs: regenton Rainsaver van de Tuinen-shop 
Winnaars fotowedstrijd stads- en balkontuin Onder de Katsura door Ramon Smit

1e prijs

Zeer goed gekozen standpunt, met prachtige afgewogen compositie, daarin fraaie diagonalen en invoerende lijn en gebruik van de regel van derden, krachtige compositie tools. Zoals de invoerende kromme van de Azalea rechtsonder naar het ‘spanningspunt’ rechtsboven, de diagonaal van rechtsonder naar de bol in het midden van het beeld en de diagonaal van linksonder naar rechtsboven. Waterpartij en bruggetje fijn in beeld gezet, het hele midden gebruikend. Er staat niets te veel in beeld en de hoeken zijn zeer goed afgesloten. Witbalans en kleur ook helemaal goed. Schitterend ontworpen tuin ook!
 

Winnaars fotowedstrijd stads- en balkontuin Romantisch hoekje in onze stadstuin door Truus Smets

2e prijs

Goed gekozen standpunt met mooie afgewogen compositie, min of meer volgens de regel van derden. Aansnijden dak linksboven, rozen bovenin en groen linksonder heel goed gedaan. Er staat niets teveel op, waardoor de rozen en het zitje maximale aandacht krijgen. Goed gebruik van diagonalen, een krachtig compositiemiddel. Te weten van Hosta links langs de bloempotten naar hoek rechtsonder, van bank links naar rozen rechtsboven en van groen linksonder in hoek via de bloempotten naar de rozen. Prachtig ontworpen stuk tuin! Detail; de Hosta en Buxus staan precies op de goede plek, varen rechts breekt prachtig in vorm.
 

Winnaars fotowedstrijd stads- en balkontuin

3e prijs

Zeldzame Saitis barbipes springspin in eigen tuin door Amanda Blom.

Winnaars fotowedstrijd stads- en balkontuin

4e prijs

Me and my shadow door Birgitte Bergman.

Winnaars fotowedstrijd stads- en balkontuin

5e prijs

Slechts 6x6 maar wat n genot ... door Marjolein Boer.