Keukenhof: het mooiste lentepark ter wereld

Keukenhof: het mooiste lentepark ter wereld

In Keukenhof geniet je van miljoenen bloeiende tulpen en andere bloemen. Het monumentale wandelpark is 32 hectare groot en heeft 15 kilometer wandelpad dat je langs prachtige waterpartijen, fonteinen en sculpturen brengt.

Dit artikel is een samenwerking met Keukenhof

De wereldberoemde tulpen staan centraal; je vindt er meer dan 800 soorten in alle kleuren en vormen. Jong en oud beleven er een heerlijk dagje uit in de buitenlucht. Voor kinderen is er de nijntje speeltuin, ze kunnen lopen over het water op de stapstenen of volgen een leuke speurtocht. Keukenhof ligt in het hart van de kleurrijke Bollenstreek. Vanuit het park kijk je over de uitgestrekte kleurige velden met tulpen, narcissen en geurende hyacinten. In Keukenhof beleef je het fleurigste dagje uit. Een dag vol herinneringen!

Keukenhof is in 2022 geopend van 24 maart tot en met 15 mei. Kijk voor meer informatie op www.keukenhof.nl.

Thema 2022 Flower Classics

‘Flower Classics’ is het thema van Keukenhof. Bloemen zijn belangrijk voor mensen: ze horen bij ons leven, al eeuwenlang. Als klassieke symbolen komen we bloemen tegen in kunst, architectuur en design. De roos staat symbool voor de liefde en de tulp voor de nieuwe lente! In Keukenhof brengen we deze klassiekers samen; met de tulp als stralend middelpunt!

Voor iedereen iets te beleven

Ontdek in Keukenhof miljoenen bloeiende tulpen, narcissen en andere bolbloemen. Ieder plekje is anders, waardoor je je ogen uitkijkt. Ben jij fan van kleurenbanen vol tulpen? Of een mix met allerlei bloemen door elkaar? In Keukenhof geniet je van alle kleuren en geuren. Maar er is nog meer: ontdek het duinlandschap, loop door een prachtige bosomgeving, de natuurtuin of door strak ingerichte tuinen.

Engelse landschapsstijl

Keukenhof is een historisch park in Engelse landschapsstijl dat in 1857 is ontworpen door Zocher, de bekende architect die ook het Vondelpark en de tuinen van Slot Zeist en Slot Zuylen ontwierp. 15 kilometer wandelpad brengt je door duinlandschap, bosomgeving, fonteinen, perken en natuurlijk miljoenen bloemen. 40 tuinmannen zorgen ieder voorjaar weer voor een prachtige tuin vol bloei en inspiratie.

Inspiratie en kunst op Keukenhof

Ben je op zoek naar nieuwe ideeën voor je tuin of balkon? De inspiratietuinen in Keukenhof geven een beeld van de huidige trends. Laat je inspireren door de verschillende stijlen. Keukenhof is niet alleen een fraai decor voor de 7 miljoen bloemen. Het park heeft een mooie kunstcollectie met een grote verscheidenheid aan stijlen. Keukenhof heeft een samenwerking met het Museum Kröller- Müller en 25 kunstenaars. De combinatie van het bloeiende park en beeldende kunst is verrassend en geeft het park een extra dimensie.

Keukenhof: het mooiste lentepark ter wereld

Historie Keukenhof

De geschiedenis van Keukenhof gaat terug tot de 15e eeuw. Gravin Jacoba van Beieren haalde uit het Keukenduin groenten en fruit voor de keuken van Slot Teylingen. Tussen 1641 en 1645 werd Kasteel Keukenhof gebouwd en het landgoed groeide uit tot een oppervlakte van 240 ha. In 1857 ontwierp Zocher de basis voor het huidige Keukenhof park. In 1949 bedacht een groep toonaangevende bloembollenkwekers en -exporteurs het plan om op het landgoed een tentoonstelling van voorjaarsbloeiende bloembollen te maken. Het lentepark Keukenhof was een feit. In 1950 ging het park voor het eerst open. In de loop der jaren is Keukenhof uitgegroeid tot een wereldwijd begrip.

De geschiedenis van de tulp

De tulp is wereldwijd het beeldbepalende icoon van Nederland. In de Historische tuin in Keukenhof vertellen de tulpen zelf de ontwikkeling van 400 jaar tulpenteelt in Nederland. Je vindt hier een reconstructie van de Clusius-tuin, beplant met tulpen die soms al vier eeuwen geteeld worden.

Meer in deze categorie