Op bezoek bij de open tuinen in Nistelrode

Op bezoek bij de open tuinen in Nistelrode

G&B afdeling Maashorst

Welkom bij alweer een editie van de open tuinen dag op zaterdag 15 juni. Je kunt dit jaar op een van de vier adressen starten in Nistelrode. De trotse eigenaren staan voor je klaar om je rond te leiden en zullen al je vragen beantwoorden, voor zover mogelijk uiteraard.

 • Fam. vd Hurk. De Wilgen 1 - Nistelrode
  Deze reizende familie weet tuinieren met ook reizen te combineren. Alle borders in deze tuin zijn zelf samengesteld, veel is in de afgelopen jaren uitgeprobeerd. Een van de laatste uitbreidingen is de schapenweide plaats laten maken voor nog meer bloemen. Een groente hoek met de bewuste keuze voor groentes die weinig ziektegevoelig zijn maakt deze tuin compleet.
 • Fam. Vermue. Het Korteveld 17 - Nistelrode
  Ontstaan van de tuin in 1981. Vanaf deze periode is deze tuin veranderd van een bos tot een diversiteit van tuinkamers en bloemenweelde zonder het gebruik van gewasbescherming. Ook de eigen compost wordt weer teruggebracht om zo een ecologisch evenwicht te creëren. In deze tuin staan de bloemstukken gepresenteerd, die gemaakt zijn door de bloemschikgroep van Groei en Bloei Maashorst. In de tuin wordt ook koffie en thee geserveerd.
 • Fam. Schram. Doolhof 27 - Nistelrode
  Deze tuin uit 1995 is een​​ klein Appeltern. Ook hier aanwezig een zelf aangelegd voedselbos. Mooie tuinkamers en een vast onderhoudsteam houden de tuin slakken en ongedierte vrij. Nostalgisch hekwerk en een mooie waterpartij maken het geheel compleet 
 • Hof van Donzel. Donzel 92 Tuin D - Nistelrode
  Deze selfmade tuin is een strakke tuin waarin op een mooie manier een bed en breakfast is gehuisvest. Voorheen was het een kinderboerderij Ook op deze locatie is een boomgaard aanwezig. Een strak groen dak van platanen zorgt hier voor de nodige koelte in de zomer. 

Kijk voor meer informatie op maashorst.groei.nl/