Verspenen zaailingen

11 april 2023 t/m 11 april 2023

Geupload door afdeling Harderwijk

Het is zo langzamerhand al een traditie: in april gaan we onze zaailingen gezamenlijk verspenen. In de eerste maanden van het jaar zijn veel Groei & Bloeiers aan het zaaien geslagen en tegen april kunnen de zaailingen worden verspeend. Dat is een langdurig en vaak vervelend klusje, maar met elkaar gaat het veel sneller en is het gewoon gezellig.

Op dinsdagochtend 11 april om 10 uur gaan we daarmee beginnen, als gebruikelijk in de tunnelkas van Ontmoetingstuin De Rietmeen in Harderwijk. Voor potjes, potgrond en koffie wordt gezorgd.

De verspeende plantjes, vaak nog ieniemienies, kunnen in de tunnelkas van de Rietmeen blijven om in de volgende zes weken flink te groeien. Uiteraard kunnen de zaaiers als ze dat willen hun eigen plantjes ook weer mee naar huis nemen. Wat overblijft kweken we op voor de plantjesmarkt op zaterdag 20 mei.

Heb je niet gezaaid en wil je toch helpen bij het verspenen? Je bent van harte welkom! Ook voor het watergeven gedurende
de weken tot 20 mei hebben we vrijwilligers nodig.Voor het watergeven maakt Marja een schema, zodat hetvoor niemand een te zware belasting wordt. Als je wiltmeedoen, zowel voor dinsdag 11 april, als bij het af en toewatergeven in de tunnelkas, graag aanmelden bij MarjaSchaaff, via e-mail: marjaschaaff@solcon.nl.
-

    • Locatie
    • Ouverturebaan 3844 HW Harderwijk
      3844 HW Harderwijk
      Gelderland