Dutch Chocolate op Chelsea!

De RHS Chelsea Flower Show, het grootse planten- en tuinenevenement in Londen, vindt dit jaar plaats van 19 t/m 23 mei. Voor de thuisblijvers doet de BBC dagelijks verslag van deze show, met prachtige showtuinen van internationale tuinontwerpers. De Nederlandse tuinontwerper Carien van Boxtel richt met tulpen, rozen, vaste planten en eenjarigen de stand van Schellevis Beton in met ’Dutch Chocolate’ als thema.

Van Boxtel: ”Schellevis komt met beton in nieuwe tinten: warm chocoladebruin en crème. De beplanting is volledig opgekweekt in Nederland. Dat bracht mij op het thema ’Dutch Chocolate’. Zowel het beton als de beplanting refereert in kleur, geur of naam aan chocolade.
Prachtige bruin- en crèmetinten worden afgewisseld met karamel en zacht abrikoos, met feloranje als Hollands accent. Bijzondere tulpen en andere bolgewassen van Noord-Hollandse bollenbedrijven stelen de show, samen met een sortiment vaste planten, rozen, eenjarigen en een meerstammige Acer griseum. De feloranje leliebloemige tulp ’Ballerina’ en Iris germanica ’Robusto’ zorgen voor een ongewoon kleurcontrast.

Op maandag 18 mei wordt de tuin door de Nederlandse ambassadeur in Londen officieel geopend. Bezoekers en miljoenen televisiekijkers zullen de show volgen. Hopelijk zal ook mijn kleine Nederlandse tuin van 5 bij 5,5 meter de aandacht trekken van al die miljoenen tuinliefhebbers!”

Wil je weten welke planten Carien gebruikt heeft in haar plan? Hieronder vind je de hand-out die op Chelsea uitgedeeld wordt!