Ambachtelijke plantenmarkt op Landgoed De Wiersse in Vorden

1 oktober 2023 t/m 1 oktober 2023

1 oktober 2023

Kwekerijen en historische tuinen zijn favoriete plekken als tuiniers. De herfst als ideale plantseizoen staat steeds meer in de aandacht, en de vraag naar onbespoten, sterk en bijzonder plantgoed groeit enorm. Vanuit deze gedachte slaan Landgoed De Wiersse en Gardeners’ World dit jaar de handen ineen. 

Op zondag 1 oktober vindt de ‘Ambachtelijke Plantenmarkt‘ plaats, op landgoed De Wiersse in Vorden. Op deze dag leggen we de nadruk op duurzaam plantgoed, de echte kweker en het belang van tuinen en tuinieren voor een klimaatbestendige toekomst. Er wordt door verschillende duurzame en kwalitatief hoge kwekers een breed assortiment aangeboden van biologische rozen, onbespoten vaste planten en pootgoed, tot biologische zaden, biologische bollen, ambachtelijk gekweekte (fruit)bomen, inheems plantgoed en pluktuinplanten. Tijdens de dag worden lezingen gegeven door verschillende stenthouders over onder anderen bijzonder kweekmethodes of unieke plantengroepen die aandacht verdienen. De Wiersse verzorgt koffie en thee met zelfgebakken Engelse cake in het koetshuis en ook zijn lichte maaltijden te halen.

De toegang is de normale toegangsprijs voor de tuinen, die op deze dag ook te bezichtigen zijn. Alles komt ten goede aan het tuinonderhoud.  Met het oktober nummer van Gardeners’ World Magazine krijg je € 5.- korting. 

Van 10-16.30 uur.

Info: www.dewiersse.com, www.gardenersworldmagazine.nl/plantenmarkt 

    • LocatieWiersserallee 9
      7251 LH Vorden
      Gelderland
    • Kosten€ 7,50